Predsednik vlade Marjan Šarec je na današnji novinarski konferenci odstop ministra tudi sprejel.

Kot smo poročali, je minister za kulturo Dejan Prešiček predsedniku vlade Marjanu Šarcu včeraj posredoval pismo, v katerem je ponudil svoj odstop z ministrskega položaja.

Predsednik vlade Marjan Šarec je na današnji novinarski konferenci njegov odstop tudi sprejel. Kot piše STA, je ob tem spomnil na nekatere dosežke ministra oziroma stvari, ki jih je premaknil, a ocenil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej.

»V zadnjem tednu sem doživel nekaj, kar ne privoščim nikomur. Javni linč, ki se je zgodil, ni prizadel samo mene in mojih sodelavcev, ampak tudi tiste v kulturi, ki - kot bi rekel Prešeren - "dobro v srcu mislijo". Tega pa ne morem dopustiti, saj nisem brezčuten človek, kot so me nekateri (mediji) želeli prikazati. Sploh po moji ponesrečeni izjavi v zadnji Tarči, ki so jo dobesedno lahko razumeli samo tisti, ki so imeli slabe namene,« je včeraj zapisal Prešiček in dodal: »Vse povedano, spoštovani predsednik vlade, me vodi do edine možne rešitve, in sicer da vam ponudim svoj odstop z mesta ministra za kulturo.«

Prešiček je v zadnjih dneh bil deležen obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, prav tako nanj letijo očitki o zlorabi položaja. V soboto je o njem razpravljalo širše vodstvo njegove stranke SD, a tedaj še ni bilo znano, v katero smer se je razprava nagibala.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborčan1975 (nepreverjen)

Do zdaj so se martinčkali, ko pa pride nekdo, ki jih natera delat, pa je to mobing!

Starejše novice