Dogajanje v Občini Radenci ostaja pestro. Potem ko je župan Leljak napovedal svoj odstop, si je očitno zdaj premislil.

Za 25. oktober je v Radencih napovedan svetovalni referendum, na katerem bodo občani Občine Radenci med drugim odločali tudi o preimenovanju Titove ulice v Radencih, ki zadnje tedne dviguje veliko prahu.

"Ne bom odstopil s funkcije župana"

Župan Občine Radenci Roman Leljak je na svojem Facebooku podal izjavo glede zadnjega dogajanja, povezanega z vsebino in izvedbo svetovalnega referenduma. Zapisal je naslednje:

"Predreferendumske aktivnosti nekaterih posameznikov oz. skupin posameznikov postajajo vedno bolj oddaljene od vsebine in cilja svetovalnega referenduma ter postajajo zgolj aktivnosti usmerjene proti meni, Romanu Leljaku, županu Občine Radenci. Te aktivnosti preraščajo norme in merila demokratične družbe. Menim, da je interes in pravica javnosti, da se svobodno izreče o pripravljenih referendumskih vprašanjih, v nedeljo, 25.10.2020, zato izjavljam, da ne bom odstopil s funkcije župana Občine Radenci, ne glede na rezultate svetovalnega referenduma oziroma ne glede na rezultat vezan na vprašanje o preimenovanju Titove ceste."

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ZA Leljaka (nepreverjen)

Bravo Leljak!!!! Najboljsi zupan!!

100-100 (nepreverjen)

Če se Leljak šče dokazati more delati malo z glavo. Nej se trbe zaganjati v tiste stvari štere do ščasoma itak pozablene. Ka pa ma zdaj to veze preimenuvanje. Trbej skozi mandat spraviti notrik dobre stvari pa do fsi lidge za njega.

aleksandar ke… (nepreverjen)

ti si šele eno tele
potrebuje samo en glas več kot 50%
vse ostalo ja kanon futer
pomeni vsi Leljakovi nasprotniki so kanon futer
in jih ni škoda če jih potolčejo kanoni

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Gdo bo kanon futer (nepreverjen)

Vandali i silovatelji ne bodo nehal dokler se ne umakne iz politike

In reply to by aleksandar ke… (nepreverjen)

Alexx (nepreverjen)

Seveda ne bo odstopil. Je ja odličen prihodek denarja. Začuda legalen, kar pri njemu nikoli ni bilo tako. Vse kar je počel je bilo v nasprotju z zakoni ali z moralo. V večini primerov v nasprotju z vsem. Pa še meja je blizu in lahko iz prve roke poveličuje ustaštvo, ki mu je tako na srce pisano. Zanimivo je, da ga je volil narod, kateremu je neusmiljeno kradel v svojih letih kot "poslovnež". Taisti narod, potomci tistih, katere je ustaška horda klala in ropala slovenske vasi. Neumnost naroda je neskončna. Če že vesolje ni...

božidar (nepreverjen)

točno tako

In reply to by Alexx (nepreverjen)

Anton Domžalski (nepreverjen)

Mu Janša ne dovoli odstopa. Kot zaHojenemu ne!

Bojan000 (nepreverjen)

Pa saj obsojenemu kriminalcu in častilcu ustaštva itak ni za verjeti na besedo. Še za denarnico boljše, da jo v njegovi bližini močno držite v roki

Starejše novice