Svojo odločitev utemeljuje s prezasedenostjo oziroma pomanjkanjem časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika.

Saša Pelko, mestni svetnik iz vrst Liste Andreja Fištravca in nekdanji podžupan v času Fištravčevega županovanja, je sporočil, da z današnjim dnem odstopa kot član mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Med drugim je v odstopni izjavi zapisal, da je glavni razlog za odstop je prezasedenost oziroma pomanjkanje časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika: »Zavedam se, da čaka mojega naslednika težko in odgovorno delo, saj prihaja v okolje, kjer je kultura dialoga na zelo nizki ravni.«

»Naslednik se bo moral sprijazniti z dejstvom, da bo o vsebini sej mestnega sveta obveščen istočasno kot mediji, koordinacij ali predstavitev gradiv pred sejami ne bo, skratka, sprejeti bo moral dejstvo, da so opozicijski mestniki svetniki v mestnem svetu Mestne občine Maribor obravnavani zgolj kot nepomembne številke,« je med drugim še zapisal. 

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je Pelko prav tako odstopil s funkcije člana odbora za mladino, šolstvo in šport. Volilna komisija bo pričela postopek nadomestnega imenovanja.

Odstopno izjavo objavljamo v celoti.

»Sporočam vam, da z današnjim dnem odstopam kot član mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Glavni razlog za odstop je prezasedenost oziroma pomanjkanje časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika. Ker se zavedam odgovornosti, ki so nam jo volivci namenili na volitvah, to je, da smo četrta največja svetniška skupina v mestnem svetu, sem prepričan, da prepuščam funkcijo ljudem, ki jo bodo opravljali odgovorno in učinkovito.

Zavedam se, da čaka mojega naslednika težko in odgovorno delo, saj prihaja v okolje, kjer je kultura dialoga na zelo nizki ravni.

Prvič sem funkcijo mestnega svetnika Mestne občine Maribor opravljal v mandatnem obdobju 2014-2018 in to je bilo obdobje, ko je Mestni svet predstavljal prostor široke razprave z županom dr. Fištravcem, čemur je sledilo kvalitetno odločanje. Ob zamenjavi župana sem seveda pričakoval nekatere spremembe v načinu delovanja, nikakor pa ne takšnega absolutizma, kot smo mu priča zdaj.

Naslednik se bo moral sprijazniti z dejstvom, da bo o vsebini sej mestnega sveta obveščen istočasno kot mediji, koordinacij ali predstavitev gradiv pred sejami ne bo, skratka, sprejeti bo moral dejstvo, da so opozicijski mestniki svetniki v mestnem svetu Mestne občine Maribor obravnavani zgolj kot nepomembne številke.

Dejstvo je, da je župan skupaj s številno koalicijo zabredel v kloako tako različnih interesov, da je mestni svet iz prostora široke razprave spremenil v prostor nujnega zla.

V tako pasivnem prostoru, kjer gre vse preveč stvari narobe, pa se ne morem kvalitetno posvetiti delu mestnega svetnika, saj bi mi to vzelo preveč časa in energije.

To bom v prihodnje raje uporabil na poslovnem področju.

Ob tem bi se zahvalil zaposlenim na mestni upravi Mestne občine Maribor, za katere lahko potrdim, da so vseskozi svoje delo opravljali zelo korektno.«

Spomnimo, da je konec novembra lani iz medstnega sveta odstopila že mariborska svetnica iz Liste za pravičnost in razvoj Lidija Divjak Mirnik, ki je bila na Listi Marjana Šarca izvoljena tudi za poslanko v državnem zboru. Kot kaže, obeh funkcij ni mogla opravljati dovolj kakovostno, zato se je odločila, da se funkciji mestne svetnice odreče.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Nekaj let prepozno!!!

Navijac (nepreverjen)

Kdo je to?

Dravski gusar (nepreverjen)

To je ovi konje iz Kardeljeve naredo mariborske Kornate...

Pravilno, naj … (nepreverjen)

vsi ki so prezasedeni so kradli imajo nezdruzljive funkcije

Martin38 (nepreverjen)

Kruhoborca Pelka sploh ne bi smelo biti v mestnem svetu, glede na to, da je bil del prejšnje županske ekipe, ki ni v Mariboru naredila nič, razen preplastila par cest.

Himen (nepreverjen)

Najprej naj odgovarjajo vsi ,ki so imeli prste pri obnovi Pristana ! Potem lahko prestopijo v čuzo .

Starejše novice