Volitve predsednika republike še niso prinesle zmagovalca, saj nihče izmed kandidatov ni dobil večinske podpore volivcev. Tako se bosta v drugem krogu pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Preverili smo, kako smo glasovali Mariborčani.

Včerajšnjega prvega kroga volitev se je po zadnjih neuradnih podatkih udeležilo 51,07 odstotka volivcev, ki so oddali 865.299 glasovnic. Veljavnih glasovnic je bilo 861.281, neveljavnih pa 4018.

V drugem krogu, ki bo 13. novembra, se bosta pomerila Anže Logar, ki ga je podprlo 33,96 odstotka volivcev, in Nataša Pirc Musar, za katero je glasovalo 26,86 odstotka volivcev.

Kot kažejo delni neuradni izidi po skoraj vseh preštetih glasovnicah, se je med sedmimi kandidati na tretje mesto uvrstil Milan Brglez (15,40 odstotka), sledijo Vladimir Prebilič (10,66 odstotka), Sabina Senčar (5,96 odstotka), Janez Cigler Kralj (4,35 odstotka) in Miha Kordiš (2,80 odstotka).

Kakšna pa je bila volilna udeležba v Mariboru in komu smo namenili največ glasov?

V Mariboru največ glasov namenili Logarju

Relativni zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev Anže Logar je slavil v vseh osmih volilnih enotah, najbolj prepričljivo v volilni enoti Ptuj, kjer je zanj glasovalo 39,5 odstotka volivcev.

Nataši Pirc Musar, ki se bo z Logarjem pomerila v drugem krogu, pa je bilo največ, 28,5 odstotka volivcev, naklonjenih v volilni enoti Ljubljana Center.

V volilni enoti Maribor so zabeležili drugo najmanjšo oziroma 46,96-odstotno volilno udeležbo, pri čemer so volivci največ glasov namenili Anžetu Logarju, in sicer 35,77 odstotka glasov, na drugo mesto pa so volivci z 28,25 odstotka glasov uvrstili Natašo Pirc Musar. 

Sledi še Milan Brglez (16,05 odstotka), Vladimir Prebilič (6,90 odstotka), Sabina Senčar (6,67 odstotka), Janez Cigler Kralj (3,88 odstotka) in Miha Kordiš (2,47 odstotka).

Vir: Državna volilna komisija

V ptujski volilni enoti najnižja volilna udeležba

V volilni enoti Ptuj, kamor spadajo tudi pomurski volilni okraji, so zabeležili najmanjšo oziroma 46,82-odstotno volilno udeležbo, pri čemer so volivci največ glasov namenili Anžetu Logarju, in sicer 39,45 odstotka glasov, na drugo mesto pa so volivci s 27,11 odstotka glasov uvrstili Natašo Pirc Musar. 

Sledi še Milan Brglez (14,03 odstotka), Vladimir Prebilič (6,42 odstotka), Sabina Senčar (5,96 odstotka), Janez Cigler Kralj (4,89 odstotka) in Miha Kordiš (2,14 odstotka).

V volilni enoti Ljubljana Center najvišja udeležba

V volilni enoti Ljubljana Center so zabeležili najvišjo oziroma 54,70-odstotno volilno udeležbo, pri čemer so volivci največ glasov namenili Anžetu Logarju, in sicer 29,74 odstotka glasov, na drugo mesto pa so volivci z 28,54 odstotka glasov uvrstili Natašo Pirc Musar. 

Sledi še Milan Brglez (16,23 odstotka), Vladimir Prebilič (12,88 odstotka), Sabina Senčar (5,54 odstotka), Miha Kordiš (3,68) in Janez Cigler Kralj (3,39 odstotka).

Na drugi strani so v volilni enoti Ljubljana Bežigrad zabeležili prav tako visoko, in sicer 53,28-odstotno volilno udeležbo. Pri čemer so tudi tukaj volivci na prvo mesto postavili Anžeta Logarja, in sicer so mu namenili 29,20 odstotka glasov, na drugo mesto pa se je uvrstila Nataša Pirc Musar s 26,62 odstotka glasov.

Sledi še Vladimir Prebilič (17,71 odstotka), Milan Brglez (14,06 odstotka), Sabina Senčar (5,41 odstotka), Janez Cigler Kralj (3,93 odstotka) in Miha Kordiš (3,07 odstotka).

Nekatere Mariborčane prepričala tudi Pirc Musar

Zanimiv je tudi pogled na glasovanje v posameznih volilnih okrajih. Tako je skoraj v vseh volilnih okrajih slavil Anže Logar. Vladimir Prebilič je z velikim naskokom slavil v kočevskem volilnem okraju, in sicer kar s 64,90 odstotka glasov, nekaj okrajev pa je prepričala tudi Nataša Pirc Musar.

Tako je Nataša Pirc Musar slavila v volilnem okraju Piran, Izola, Koper 1, Koper 2, Sežana, Jesenice, Zagorje, Hrastnik - Trbovlje, Zagorje pa tudi v ljubljanskih volilnih okrajih.

Očitno pa je Pirc Musar prepričala tudi Mariborčane, saj je slavila v volilnem okraju Maribor 4, okraju 5, okraju 6 in v volilnem okraju Maribor 7.

Vir: Državna volilna komisija

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lekadol (nepreverjen)

Največ glasov je dobil Svečinčan. Odličen letnik .

Rola (nepreverjen)

Važen je itak drugi krog kjer sdsovec nima niti minimalnih šans.

mirs (nepreverjen)

In zopet bo za to kriva leva stran, s svojimi strici in tetami, davčnimi oazami, itd.

In reply to by Rola (nepreverjen)

Kaco (nepreverjen)

Žuti pa bodo spet poraženi. Nikoli jim ni dovolj lekcij. Še dobro da jih je le 18 procentov.

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Logar je SDS ovec, v prejšnji vladi je z Jajotom na čelu ponosno kršil ustavo. Čas je za predsednika, ki bo državnik, kar pa je Logar daleč od tega. Go Musar!

pohorskisvizec

Go Logar, Mb stoji za teboj!

Bizgec (nepreverjen)

Ti stojiš za njim da ti serje po glavi

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Golobček tebi serje po glavi!

In reply to by Bizgec (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Tipični vernik Slovenske Domobranske Sekte ... po vseh opravljenih analizah, kateri kandidat je kje dobil največ glasov, se zagorskisvizec dere, da MB stoji za pubčekom Anžetom, katerega niti führer JJ ni javno podprl ...

In reply to by pohorskisvizec

Surfeiter (nepreverjen)

Go Logar ... go home! ...

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

pohorskisvizec

Naprej zastave slave, na boj junaška kri.....na juriš Dr surf...

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Lepo je v naši domovini (bilo) biti mlad ... kjer so si vsi ljudje kot brat in brat ... in toplo sonce, ki nas greje ... in vino, ki poživlja kri ... lepo je v ...

In reply to by pohorskisvizec

mirs (nepreverjen)

Če Logar ne bi bil "omadeževan" z JJ in njegovimi "vrednotami" , bi imel realne možnosti za končno zmago.

Fischer (nepreverjen)

Torej sploh ne bi smel bil sdsovec. Kar pa žal je.

In reply to by mirs (nepreverjen)

pesnitev (nepreverjen)

Logarju je Janša zabil žebelj v krsto, ko mu je pišel čestitat za dober rezultat.! Irgla pa se tako ali tako vedno nastavlja kameram, čim začuti, da je kamera v bližini, naradi tisto svojo filmsko šobico in misli, da je najlepša, bog pomagaj. Musarjeva bi lahko malo več hodila v naravo, kot pa sedela na motorjih, če bi malo manj samozavestno nastopala, bi bila bolje sprejeta kot sedaj, ko imatako pretirano samozavesten nastop, kar ljudi odbija!

Vine (nepreverjen)

Logar je zakon, za razliko od pokvarjene odvetnice in te golazni levičarske, ki smeti po forumih.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice