Konec leta 2017 ali v začetku leta 2018 naj bi se po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo pričela gradbena dela na zahodni mariborski obvoznici.

Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo si je danes ogledal traso bodoče zahodne obvoznice v Mariboru. Ob tem je povedal, da je že objavljen razpis za rušenje dveh objektov, ki sta na poti. Povedal pa je tudi, da ministrstvo računa, da naj bi konec leta 2017 ali v začetku leta 2018 že začeli z določenimi gradbenimi deli.

Prva faza zaključena leta 2019 ali 2020

Po besedah Lebna bi bila tako prva faza ceste od krožišča na Lackovi cesti do Kardeljeve ceste lahko zaključena leta 2019 ali 2020. "Na ministrstvu bomo naredili vse, da se bodo aktivnosti učinkovito odvijale in da bomo lahko sledili našim zastavljenim ciljem. Moramo pa se zavedati, da vsi postopki, kot je odkup zemljišč in rušenje objektov, pripeljejo zraven tudi možnosti pritožb, kar bo zavleklo te aktivnosti," je, kot navaja STA, povedal državni sekretar.

Štiri milijone za infrastrukturone projekte v Mariboru

V prihodnjih dveh letih naj bi bilo za infrastrukturne projekte v Mariboru rezerviranih štiri milijone evrov. Med načrtovanimi projekti, poleg zahodne obvoznice, so še izgradnja podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici, ureditev križišča na Studencih proti Limbušu in obnova križišča na Tržaški cesti proti pobreški obvoznici. Dela na tem delu, naj bi se začela spomladi.

Sprejeta varianta predstavlja drugi in tretji odsek zahodne obvoznice Maribor. Izgradnja teh odsekov se ocenjuje na 84 milijonov evrov. Vrednost celotnega projekta zahodne obvoznice naj bi znašala približno 112 milijonov evrov.

Kaj bo prinesla zahodna obvoznica?

Ko bo zahodna obvoznica končno dokončana, se bo promet s štajerske avtoceste v smeri Koroške prestavil na obrobje Maribora in s tem znatno razbremenil mestno središče. Potek trase ceste pa je bilo treba prilagoditi zavarovanemu območju kulturnega spomenika, daljnovodu, hitri cesti in trgovsko poslovnemu območju, ki stojijo na tem območju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice