Na političnem parketu je nova stranka, ki si je po lastnih besedah zadala boj za malega človeka in proti podtalnim klikam korupcije v državi.

Kot smo že pisali, je včeraj zvečer v mariborskem hotelu Habakuk potekal ustanovni kongres nove politične stranke ReSET - nove politične stranke “brez politikov”, stranko pa bo vodil dosedanji predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije Martin Ivec

Za človeka, proti elitizmu

V stranki naj bi se po njihovih besedah borili za navadnega človeka in obsojali vse oblike elitizma ter korupcije v državi. Da bi razkrinkali podtalne sfere, ki zase nabirajo državni denar, so pripravljeni njihova imena tudi javno oznaniti, pravijo. Zase dodajajo, da so stranka brez politikov, saj v njej nastopajo ljudje ”z zdravo kmečko pametjo”, ki je zanje zagotovo boljša izbira od nemoralnih, politično usmerjenih posameznikov, ki deluje le iz lastnih interesov. Menijo, da je pomembna pravilna miselnost in ne politična usmerjenost.

»V stranki se povezujemo Slovenke in Slovenci iz vsega sveta, ki ne želimo več samo opozarjati in gledati kako nam dobro povezana manjšina vodi domovino v propad. Usmerjenost na leve, desne, bele, rdeče, črne … smo v naši stranki prerasli. Naše vodilo je zdrava pamet, odgovornost, transparentnost in dolgoročne rešitve,« je zapisano na njihovi uradni spletni strani. 

Čas je za reset

Kot je danes dejal Ivec, prav vsi sloji prebivalstva danes živimo skoraj na robu revščine. Mladi množično zapuščajo Slovenijo, podjetniki se zaradi visokih davkov borijo za vsakdanji kruh, ogromno je tudi prekarcev, ki že tako živijo na robu revščine, da ne omenjamo starejših, ki jim na koncu meseca ostane zelo malo.

»Za takšno državo se ob osamosvajanju nismo borili,« je bil kritičen prvi mož nove stranke, kakor so zapisali za STA. 

Od tod tudi ime stranke. Ustanovni člani stranke, skupaj jih je 247, so namreč složni v ideji, da je državo potrebno resetirati, saj nas njeno vodenje ne vodi nikamor. Četudi so jih na družbenem omrežju Facebook že popljuvali, češ da imajo veliko idej, a ne ponujajo rešitev, je Ivec zanikal takšne trditve. Nekatere rešitve so navedli v svojem programu, za vse nadaljnje probleme pa bo štelo mnenje vseh članov stranke, ne glede na njihov status v stranki.

Ivec ponudil odstop v sindikatu delavcev migrantov

Četudi je nov predsednik stranke hkrati tudi predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije, pa takšna povezava naj ne bi igrala nikakršne vloge pri vodenju nove stranke. Ivec je ob tem ponudil tudi svojo odstopno izjavo z mesta predsednika sindikata.

"Problematika delavcev migrantov je rešljiva čez noč in to trajno," je še dodal, kot so zapisali za STA.

Shoda proti migrantom stranka naj ne bi ni soorganizirala

Kot smo že pisali, je včeraj v Mariboru potekal shod proti migrantom in vladi, ki se ga je udeležilo približno dvajset ljudi. Organizatorka shoda Anica Markl se je trem strankam, med drugim tudi novi stranki ReSET, zahvalila za soorganizacijo dogodka. Vendar pa je Ivec danes kakršnokoli vpletenost v organizacijo shoda zanikal, prav tako menda nima nobenih informacij o tem, da bi se shoda udeležil kak član njegove stranke.

Foto: Spletna stran stranke ReSET

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice