Sobotni kongres SMC v Mariboru, na katerem je Miro Cerar preveril zaupanje med člani stranke.
Slovenija se je prebudila v jutro po odločitvi predsednika vlade Mira Cerarja, da v luči odločitve vrhovnega sodišča o razveljavitvi referenduma o zakonu o drugem tiru odstopi s položaja.

Miro Cerar je včeraj na nujni seji vlade najavil svoj odstop z mesta predsednika vlade. Kot je dejal, gre za odločitev, ki bi jo moral sprejeti vsak zaupanja vreden politik. Kot se je izkazalo, je bila kaplja čez rob odločitev vrhovnega sodišča o razveljavitvi referenduma o drugem tiru.

»Gre za odgovornost, ki jo sprejemam, in odločitev, ki bi jo moral v taki situaciji sprejeti vsak zaupanja vreden politik. Na volitvah boste vi sodili, kaj je prav in kaj narobe in kdo si zasluži podporo,« je dejal.

Cerar je zatrdil, da bo vlada opravljala tekoče in nujne zadeve ter da bo Slovenija mirna in stabilna, njen razvoj pa se bo nadaljeval. Danes bo svojo odločitev podrobneje predstavil predsedniku republike Borutu Pohorju.

Pahor naj bi prihodnji teden najverjetneje za 10. junij razpisal redne državnozborske volitve, po Cerarjevem odstopu pa so možne tudi predčasne volitve. Ali bo ta odločitev koristila SMC, za vodenje katere je Cerar nov mandat dobil minulo soboto, še ni jasno.

»Na državnozborske volitve vas želim popeljati optimistične, polne energije, oborožene z našim programom in vero v to, da smo naredili veliko dobrega,« je Cerar na nedavnem kongresu v Mariboru dejal udeležencem. 

To so prvi odzivi slovenske tvitosfere na Cerarjev odstop.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vlade ne potrebujemo (nepreverjen)

preveč funkcionarjev, preveč ministrov, preveč poslancev, preveč dragih službenih potovanj in avtov ... preveč stroškov

Starejše novice