Logistični center Pošte Slovenije v Mariboru je bil deležen tehnoloških posodobitev. Začela je obratovati nova linijska naprava za avtomatsko zlaganje reklam, hkrati so pozdravili prvega robota.

Poleg novega paketnega usmerjevalnika v poštnem logističnem centru v Ljubljani, ki ga je Pošta Slovenije slovesno predala namenu v začetku aprila letos, se lahko Pošta Slovenije pohvali tudi s tehnološkimi posodobitvami v poštnem logističnem centru Maribor, kjer je začela obratovati nova, že tretja linijska naprava za avtomatsko zlaganje nenaslovljene direktne pošte oziroma reklam. Tako v Pošti Slovenije zdaj strojno zlagajo reklame za vsa gospodinjstva v Sloveniji.

Robot olajšal delo

Hkrati je Pošta Slovenije dve linijski napravi za avtomatsko zlaganje nenaslovljene direktne pošte povezala z linijo za paletizacijo z robotom in avtomatskim ovijanjem palet. Pošta Slovenije tako že uporablja umetno inteligenco kot pomoč pri upravljanju delovnih procesov. Linijska naprava lahko zlaga svežnje formata A 4, višine od 100 do 200 mm in teže od 300 g do 10 kg.

»Z omenjeno rešitvijo je Pošta Slovenije izboljšala delovne pogoje zaposlenih, saj je odpravila ročno zlaganje in pakiranje na palete,« pojasnjujejo.

Hitrost robotske roke je en sveženj na sedem sekund.

Nova naprava za zlaganje reklam.

»Pogoj za avtomatizacijo in robotizacijo delovnih procesov je, da so pošiljke standardizirane, da jih je možno ustrezno predelati na strojni mehanizaciji, torej morajo reklame ustrezati dimenzijam in gramaturi. S tem strankam zagotovimo kakovostno predelavo in dostavo teh pošiljk,« še dodajajo pri Pošti Slovenije.

Dobavitelj celotne linije za paletizacijo z robotom in avtomatskim ovijanjem palet je podjetje Goldpack, Zlatorog oprema d.o.o., ki je uporabilo robotsko roko podjetja Yaskawa. Nosilec projekta je odvisno podjetje Pošte Slovenije – Invalidsko podjetje Pošte Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice