Foto: Bobo
V državnem zboru predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec.

Premier Janeza Janše je v državni zbor poslal predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec. Državni zbor bi po napovedih lahko o tem predlogu odločal prihodnji teden, piše STA.

Janše se ji je zahvalil za delo

Premier je v predlogu po poročanju STA zapisal, da v skladu s koalicijsko pogodbo predsednik vlade ministra za kmetijstvo predlaga na predlog DeSUS, ki pa da ga je obvestil, da na podlagi sklepa sveta stranke predlaga zamenjavo na ministrskem mestu.

Janša je še navedel, da se Pivčevi zahvaljuje za delo v vladi v zelo zahtevnih razmerah in za uspešno vodenje resorja.

Prepletanja službenih in zasebnih obveznosti

Spomnimo, da se je Pivčeva sredi poletja znašla pod očitki javnosti zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli.

Pivčeva je sicer v objavi na Facebooku pred dnevi ocenila, da gre za njeno »diskreditacijo in likvidacijo« z vseh funkcij mimo vseh političnih in demokratičnih standardov.

Termin seje, na kateri bodo poslanke in poslanci odločali o razrešitvi Pivčeve, bo v petek določil kolegij predsednika državnega zbora, še piše STA. Bo pa to po napovedi Gantarja prihodnji teden.

Tako bi sicer prehiteli tudi opozicijske LMŠ, SD, Levico in SAB, ki so zoper Pivčevo vložile tudi interpelacijo.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Pravilno dol s kuzlo koruptno

Off (nepreverjen)

Počepnica .

Legionar (nepreverjen)

Ptujska kokoška sramota za ptujčane .

Moskva (nepreverjen)

Končno vidimo, kakšna razlika je med stranko DeSUS in stranko Socialnih Demokratov. SD svojega ministra z isto napako zaščiti, a poslanec Jursa pa z svojo stranko Aleksandro postavijo v dreku. Židan tako se dela.

Starejše novice