Kanadski avtomobilski gigant Magna International je lani ustvaril kar 35,6 milijard evrov prihodkov od prodaje, kar je največ doslej. Tudi Magna Steyr, ki je zgradila lakirnico v Hočah, z vse večjimi prihodki.

Družba Magna International je lani zabeležila čisti dobiček v višini kar 2,01 milijarde evrov, kar je 4,6 odstotka več kot predlani, so razkrili v družbi.

Tudi Magnina podružnica v Gradcu, Magna Steyr, je lani po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA občutno povečala prihodke. Kot poroča STA dokočni podatki še niso znani, po začasnih pa so dosegli med 6 in 6,4 milijarde evrov prihodkov.

Po navedbah avstrijske tiskovne agencije imata največ zaslug za takšno rast začetek proizvodnje Jaguarjevega modela i-pace in uspešno nadaljevanje proizvodnje jaguarja e-pace.

Graška tovarna Magne je sicer edini obrat, v katerem poteka končna izdelava vozil. V letošnjem letu svojo proizvodnjo širi tudi v Slovenijo, kjer je v Hočah že vse pripravljeno na zagon lakirnice. Proizvodnja bo lahko stekla potem ko bo okoljevarstveno dovoljenje postalo pravnomočno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice