Letališče Edvarda Rusjana Maribor bo s 15. julijem ostalo brez dosedanjega najemnika. Upravljanje bo prevzela družba DRI, a je skorajda nemogoče pričakovati, da bi do takrat uspela pridobiti obratovalno dovoljenje.

Po izteku odpovednega roka najemne pogodbe Aerodroma Maribor bo upravljanje z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor prevzela družba DRI upravljanje investicij. DRI zdaj bije bitko s časom, saj bi moral v manj kot mesecu dni pridobiti licenco za upravljanje z letališčem oziroma obratovalno dovoljenje.

Obratovalno dovoljenje bo podelila Agencija za letalstvo, DRI pa za zdaj vloge za pridobitev dovoljenja sploh še ni oddala.

»V DRI intenzivno pridobivamo vso potrebno dokumentacijo in izvajamo postopke, ki so pogoj za pridobitev obratovalnega dovoljenja. Same vloge na Javno agencijo za civilno letalstvo Republike Slovenije še nismo oddali,« so v DRI potrdili za Mariborinfo.

Zaposlenim Aerodroma ponudili zaposlitev

Poleg popolne vloge pa DRI za obratovalno dovoljenje potrebuje tudi ustrezno usposobljen kader. Tega je imel Aerodrom Maribor, s katerimi država najprej ni našla skupnega jezika. S prvo ponudbo zaposleni niso bili zadovoljni, a so uspeli izpogajati določilo, da se njihove pravice iz prejšnjega delodajalca prenesejo k novemu.

»Potrjujemo informacijo, da smo 24 sodelavcem družbe Aerodrom Maribor ponudili pogodbe o zaposlitvi,« so še dodali za Mariborinfo pri DRI.

Zaposleni na Aerodromu Maribor so tako v prejšnjih dneh dali odpovedi pri dosedanjemu delodajalcu in prejeli ponudbe za zaposlitev pri bodočem upravljavcu letališča.

Brez komercialne dejavnosti

Prevzem upravljanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor s strani DRI je zgolj začasna rešitev, poudarjajo v družbi, kjer jim po neuradnih informacijah prevzem nove naloge ni preveč dišal.

Pri upravljanju letališča naj bi si prizadevali ohraniti obstoječi obseg dejavnosti, a se ne bi osredotočali na komercialno dejavnost. Posvečali bi se bolj ali manj vzdrževanju letališke infrastrukture. Pri vzdrževanju gre predvsem za zagotavljanje ustrezno pripravljenih vzletno-pristajalnih stez, urejanja okolice in skrb za letališko infrastrukturo. S tem bodo med drugim omogočali tudi nemoteno izvajanje nujne medicinske helikopterske pomoči za vzhod Slovenije.

Država bo nase prevzela stroške upravljanja, ki bodo po ocenah ministrstva v letošnjem letu znašali 300.000 evrov, v naslednjem letu pa 700.000 evrov. Gre za optimistične napovedi, saj je že trenutno vzdrževanje Aerodroma Maribor stalo več kot 100.000 evrov na mesec.

Kot smo poročali, je Aerodrom Maribor v lanskem letu zabeležil več kot 2,2 milijona evrov čiste izgube. Pri tem so največ izgube zabeležili na račun opravljanja pridobitne dejavnosti.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nasad sadja in… (nepreverjen)

Nepotrebno letalisce, treba zapreti in razgraditi. Tam bi lahko bili nasadi za jagode, sadje, zelenjavo, paradiznik, ...

zedinjena slovenija (nepreverjen)

Saj ga ne rabijo oni so tako ali tako državna firma, ki dela po domača, ko pa šefica mislim Alenčico niti ne ve kako veliko luknjo (mislim bančno, njeno bi bilo potrebno prverit) ima ?!

In reply to by Nasad sadja in… (nepreverjen)

Starejše novice