Korošec, ki se odpravi v Prekmurje, tega ne more storiti drugače, kot da se pelje čez središče Maribora. Kako to spremeniti je županstvo razpravljalo z ministrico za infratrukturo Alenko Bratušek, ki je napovedala dokončen konec vinjetam na hitri cesti.

Na odprtju podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici se je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič dotaknil tudi obvoznice, ki bi voznike preusmerila mimo središča mesta.

Mariborski župan je opozoril, da so »pričakovanja mesta velika, ker mesto s podfinanciranjem s strani države, govorimo o 15 milijonih evrov na leto, ni v stanju razvojno samofinancirati stvari. Zato mora država poskrbeti za prometno povezavo vzhod -  zahod in sever - jug.«

Dejal je še, da za »obvoznico, ki jo delamo po segmentih, nimamo celovite povezave in se vedno znova zgodi, da se promet iz državne ceste vrne v osrčje mesta. Najhujše je prav na povezavi vzhod - zahod, kar pomeni, da država ni poskrbela, da bi lahko prebivalec Koroške šel v Prekmurje.«

Arsenovič: Glavni trg, nabrežje Drave in Mladinska niso primerni za tolikšen promet

»Se pravi, da v Maribor ni mogoče priti drugače, kot da se obiskovalec pelje po Glavnem trgu, kar ne gre, ker je to naša dnevna soba, po nabrežju reke Drave, kar spet ne gre, ker je to naša plaža, kaj šele po Mladinski ulici, kjer imamo toliko otrok, šol,« je še spomnil župan.

Ob tem je opozoril tudi, da »to ni stvar mesta, to je stvar države in to je ena izmed tem, o kateri smo dali narediti prometno študijo in upam, da bo kmalu tako daleč, da bomo imeli ne samo podlago na področju zdrave kmečke pameti, ampak tudi strokovno, ki bo to potrdila.«

O tem je tekla beseda tudi na delovnem sestanku ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, v. d. direktorice Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Monike Pintar Mesarič, namestnika v. d. direktorice Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Damirja Topolka in županstva Mestne občine Maribor po sprostitvi prometa skozi podvoz na Ljubljanski ulici.

Podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved, sicer strokovnjak na področju prometa, je ministrici predstavil tudi dolgoročno vizijo urejanja tranzitnega prometa, ki sedaj v veliki meri obremenjuje središče mesta in nekatere mestne prometnice. 

Po besedah občine pomemben korak k reševanju te problematike predstavlja izgradnja zahodne obvoznice do avtoceste A1. Trenutno je v izdelavi državni prostorski načrt za umestitev odseka od Kardeljeve ceste do priključka na avtocesto A1.

Ministrica je ob tem naznanila, da bo v kratkem Vladi Republike Slovenije predložila gradivo za prekategorizacijo in ukinitev vinjetnega sistema cestninjenja na hitri cesti H2 skozi Maribor.

Tako bo predvidoma s 1. januarjem 2020 vožnja po omenjeni cesti mogoča brez vinjete, so sporočili iz Mestne občine Maribor. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

To je res stvar drzave....ni bilo reseno v preteklosti...bo v prihodnosti?....mestni veljaki poskusajo vse prelevit na drzavo..to je ok ampak ce bodo uspesni....srecno

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

V zvezi s tranzitom skozi najožje mestno središče Maribora se je potrebno strinjati z mnenji župana in ministrice, vendar se pri vseh razpravah pozablja, da so slednje spričo grozečih podnebnih sprememb, pa tudi neposrednih vplivov na zdravje in življenje ljudi ob ozkih prometnicah v mestnih središčih podlega strogim regulativam znotraj EU. Večina mest v Uniji v svoja središča več ne spušča avtomobilov na fosilna goriva. Nekega dne bodo kazni ujele tudi Slovenijo, zato je potrebno o ukrepih (povečanje kapacitet javnega prevoza v mestih z manjšimi vozili na okolju prijazna goriva). Če že ne za predpise, naj nam bo mar za ljudi.

napaka (nepreverjen)

Korošec, ki se odpravi v Prekmurje lahko uporabi Koroški most in nato štiripasovnice do avtoceste.
Ni mu treba po Koroški cesti.

Jaja (nepreverjen)

Seveda, čez Koroški most in v spalnice Mariborčanov. To je že itak najbolj prometna cesta v Mariboru, ki poteka tik ob spalnicah velikega števila Mariborčanov. Pri odprtem oknu je nemogoče spati. Zaradi hrupa in zaradi plinov od avtomobilov in tovornjakov, ki vozijo noč in dan. Sedaj bi pa rad gospod župan preusmeril še ves avtobusni promet iz koroške smeri po tej cesti. Da ja ne bodo vozili po njegovi dnevni sobi. Po naših spalnicah pa lahko vozijo!!!

In reply to by napaka (nepreverjen)

napaka (nepreverjen)

Na Koroški in Glavnem trgu tudi stanuje kup ljudi, ki ne morejo imeti odprtega okna. Tudi zato, ker se nekdo iz Borove vasi po Koroški pelje v Europark. Tudi avtobus za Duplek vozi čez Glavni trg.

In reply to by Jaja (nepreverjen)

Dravski gusar (nepreverjen)

Zapret Koroško že jutri, saj to ne vodi nikamor. Ljudje tako ali tako najdejo alternativne poti, Mladinska je bila vedno napol prazna, prav tako Cankarjeva, ki je dvo pasovnica.

Starejše novice