Vir: Avto.net
Radenski župan Roman Leljak prodaja luksuzni avto znamke Tesla, s katerim je v javnosti dvigoval precej prahu.

Luksuzni jekleni konjiček znamke Tesla naj bi župan občine Radenci Roman Leljak kupil v času volitev, registriral pa naj bi ga na eno izmed svojih društev. Glede na dejstvo, da je Leljakov dolg kar dvakrat višji od proračuna občine, ki jo vodi, se poraja vprašanje, kako si sploh lahko privošči tako drag avtomobil.

Tesla v lasti društva

Novinarjem 24ur.com je Leljak pojasnil, da so v Društvu za raziskovanje zgodovine, ki ga vodi njegova partnerica, avto kupili zaradi večje smotrnosti, saj so za mesečne stroške bencina porabili več tisoč evrov.

Teslo sta na lizing kupili slovensko in hrvaško Društvo za raziskovanje zgodovine, skoraj tričetrt pologa, ki je znašal dobrih devet tisoč evrov, pa so plačali Hrvati, so poročali na 24ur.com.

Tesla naprodaj za 39 tisočakov

A kot kaže, se je Leljak odločil prodati luksuzno vozilo. Med brskanjem po spletnem portalu specializiranem za prodajo avtomobilov smo naleteli na oglas za Teslo S 85 sive barve. Oglas je bil oddan na isti dan, ko je tudi Leljak na svojem Facebook profilu zapisal, da prodaja Teslo.

Kot je razvidno iz njegovega zapisa, so na zboru Društva za raziskovanje zgodovine sklenili, da se vozilo Tesla S 85 proda. Vozilo je letnik 2014, cena pa znaša 39 tisoč evrov. Vozila ni mogoče kupiti z gotovino, kupnina mora biti nakazana na transakcijski račun Društva za raziskovanje zgodovine, je še zapisal Leljak.

Spomnimo, da je Leljak javnost pred kratkim razburil tudi z objavo na družbenem omrežju Facebook, v kateri je gasilcem očital, da prosijo preveč denarja od občine in se ob tem obregnil še ob njihovo zaračunavanje najema dvoran in pobiraje prispevkov za koledarje. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice