Finančni urad Republike Slovenije je predstavil aplikacijo, s pomočjo katere bodo lahko ti preverjali plačane prispevke s strani delodajalcev.

Če si boste na svoje mobilne telefone naložili brezplačno aplikacijo eDavki in vam delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, boste o tem na svoj telefon dobili obvestilo. Obvestilo boste prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta.

S Finančne uprave Republike Slovenije bodo o tem obveščali samoiniciativno, kot pravijo. Na ta način zagotavljajo brezskrbnost v zvezi z plačanimi ali neplačanimi prispevki.

Pristojnost urada nespremenjena

V kolikor boste prejeli obvestilo o neplačani obveznosti, Finančna uprava Republike Slovenije obljublja, da bo glede tega še vedno postopal s svojimi pristojnostmi in bo delodajalca takoj pozval k predložitvi obračuna, ob neplačilu pa začel postopek davčne izvršbe.

Aplikacija ima še trideset uporabnih funkcionalnosti, na finančni upravi izpostavljajo še personalizirani koledarček preko katerega boste lahko med drugim prejeli obvestilo o izteku roka plačila določenega davka, vnesete pa lahko še svoje konkretne obveznosti in pravice. 

»Če boste uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, vam bo na voljo predizpolnjen obrazec,« dodajajo.

Z aplikacijo naj bi bilo poslovanje s Finančno upravo Republike Slovenije enostavnejše izognili pa se boste tudi negotovosti glede opravljanja dolžnosti vašega delodajalca. 
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice