Slika je simbolična.
Minister za obrambo Marjan Šarec se mudi na Štajerskem.

Minister za obrambo Marjan Šarec se zaradi napovedanih obilnih padavin na širšem mariborskem območju skupaj z državnim sekretarjem Rudijem Medvedom in v. d. generalnega direktorja uprave za zaščito in reševanje Leonom Behinom popoldne mudi na Štajerskem.

Med drugim si bodo ogledali razmere v Zgornjih Dobrenjah, kjer zemeljski plaz ogroža hišo.

Agencija RS za okolje je zaradi pričakovanih obilnih padavin za območje severovzhodne Slovenije za danes izdal rdeče opozorilo za območje ob rekah Pesnica in Ščavnica, ki lahko poplavita v večjem obsegu, ter za reke s povirji v Slovenskih goricah, na Pohorju, Halozah in v porečju Krke. Na območju severovzhodnega dela države grozi tudi več zemeljskih plazov.

Obrambno ministrstvo preverja stanje 

Vodstvo obrambnega ministrstva in uprave za zaščito in reševanje zato na širšem mariborskem območju, kjer je velika nevarnost zemeljskih plazov, preverja stanje ter si ogleduje priprave pripadnikov civilne zaščite in drugih pristojnih služb, s katerimi želijo prebivalce kar najbolj zaščititi pred posledicami obilnih padavin, so sporočili z ministrstva.

Najprej bodo obiskali mariborsko izpostavo uprave za zaščito in reševanje, kjer se bodo seznanili s trenutnimi razmerami na terenu in načrtovanimi ukrepi v primeru njihovega poslabšanja zaradi močnega deževja na tem območju.

V nadaljevanju si bodo ogledali razmere v občini Pesnica in se srečali s tamkajšnjim županom Gregorjem Žmakom, obiskali pa bodo tudi Zgornje Dobrenje v občini Šentilj, kjer zemeljski plaz ogroža eno od hiš.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Politik (nepreverjen)

To je tisti žmakec ki je pokupil ves hrib?

pohorskisvizec (nepreverjen)

samo nepoštene babe delajo splav
in take babe nategovat je smrtni greh
in Bog takšne dedce ki take babe nategujejo
hudo kaznuje
Zato dragi moji skakači če nočete priti v pekel
se od daleč izogibajte takšne babje golazni ki delajo splave
Tiste ki delajo splave se bodo cvrle v večnem ognji
na veke vekov in prav je tako

Simon alfa (nepreverjen)

V malecnik pridi debil klovnasti, boli nas kurac za pesnico!!

pohorskisvizec

A bo skočil v bazen brez vode?Klovn!

Svoboda (nepreverjen)

Desno usmerjeni malo strpnosti vam nebi škodilo.

Surfeiter (nepreverjen)

Kako mamo mi Štajerci in vi zagorci srečo! Jebo te! Prišo je Šarac! Boljše, da bi prišo Martin Sagner - Dudek iz Gruntofca ...

Starejše novice