Slika je simbolična (Foto: Žan Osim).
Po tem, ko so včeraj v mariborskem odboru stranke SDS pred drugim krogom lokalnih volitev podprli županskega kandidata Franca Kanglerja, so se opredelili tudi Socialni demokrati Maribor. Le da so ti pred volitvami podprli Arsenoviča.

V občinah, kjer bo za izvolitev župana potreben drugi krog, imajo županski kandidati le še nekaj dni časa za prepričevanje volivk in volivcev, da si zaslužijo njihovo podporo. Župane morajo izvoliti še v polovici mestnih občin, kjer bo zanimivo zlasti v Mariboru.

Tako tudi, če so v Mestni občini Maribor nekateri pričakovali, da bi lahko Saša Arsenovič zmagal že v prvem krogu, mu je načrte prekrižal Franc Kangler, ki se je z njim pomeril že v drugem krogu volitev leta 2018.

Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev pa kandidata pridobivata podporo tudi strank in list, ki so se v prvem krogu neuspešno potegovale za županski mandat v Mariboru.

Lokalni odbor stranske SDS je tako včeraj sporočil, da bo pred drugim krogom županskih volitev v Mariboru podprl Franca Kanglerja.

Danes pa so se oglasili tudi iz SD Maribor in oznanili, da v drugem krogu volitev podpirajo Sašo Arsenoviča.

Socialni demokrati pozivajo Mariborčane na volitve

Socialni demokrati Maribor so ob sporočilu, v katerem so pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev podprli kandidata Sašo Arsenoviča, zapisali, da je na prvem mestu Maribor

»Naš slogan v tej volilni kampanji je bil Maribor dobrih odnosov. To si želimo v naslednjem mandatnem obdobju za naše mesto,« poudarjajo v SD Maribor.

Pri tem dodajajo, da so v kontekstu tega znotraj stranke razpravljali in sklenili, da v drugem krogu županskih volitev pozivajo občanke in občane, da se naj udeležijo volitev.

»To je osnova za legitimnost v demokraciji. In demokracija ni sama po sebi umevna, potrebno je le to tudi skozi volitve negovati,« zaključujejo Socialni demokrati Maribor.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Hebe se SD za sodelovanje in občane ... ob popolnem fijasku jih skrbi lastna guzica ..

Templer (nepreverjen)

Potem pa bo Kangler glavni favorit,vsaj kar se tiče podpore.

Legionar (nepreverjen)

Arsenovič in Kangler sta šla v kompanijo in izločila dr.Flisa ,ki bi drugem krogu bil absolutni zmagovalec. Kaj bo dobil Kangler za nagrado ?

Danvidz (nepreverjen)

Še dobro ,da ste se izdali "zdaj vemo kdo podpira pretepanje otrok.

janban

Ko bo pa naslednjič ta nevzgojeni otrok, tebi vzel denarnico, pa ne cvili.

In reply to by Danvidz (nepreverjen)

ip (nepreverjen)

Lahko sd podpira koga hoče. Ve se kdaj je mesto Maribor zaživelo.

Majkl (nepreverjen)

Mislis takrat, ko smo se vsi zbrali z granitnimi kockami v rokah? Takrat je blo precej zivo.

In reply to by ip (nepreverjen)

ip (nepreverjen)

Tisto je blo medobčinsko srečanje. Če bi piti dobli bi blo drugače.

In reply to by Majkl (nepreverjen)

Za prihodnost … (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=07-qu5jh5Ig
youtube.com/watch?v=68KjjTa6Rz4

orožnik (nepreverjen)

Če je Arsenoviču udarna predvolilna tema samo "dobri odnosi", potem se mu slabo piše. Ali pa mu je Nika Kovač dala nasvet, da mora zmagati proti zlu, kot je v nedavni izjavi (ki je levaki seveda niso obsodili), označila tiste, ki so bili na referendumu 3X proti.....

Starejše novice