Območna organizacija SD Maribor županu Saši Arsenoviču svetuje, da posluša ljudi, v koliko je cilj županstva sprejetje občinskega prostorskega načrta.

Damjan Cvetko, predsednik območne organizacije SD Maribor, je sinoči v odprtem pismu mariborskemu županu Saši Arsenoviču sporočil, da je dovolj delitev.

»Z veliko zaskrbljenostjo spremljamo zadnje dogodke vezane na sprejetje občinskega prostorskega načrta. Glede na to, da je bil zadnji občinski prostorski načrt sprejet ravno v času županovanja Borisa Soviča, se Socialni demokrati najbolje zavedamo kolikšne napore je potrebno vložiti v sprejetje ključnega strateškega dokumenta,« je navedel kot povod, zakaj se oglašajo.

»A najprej je potrebno prenehati z delitvami. Med županom in mestnim svetom. Med županom in civilno družbo. Med levim in desnim bregom. Med centrom in drugimi ožjimi deli mestne občine,« je dodal.

Predsednik območne SD Maribor je navedel, da je zaradi neustrezne komunikacije oziroma pomanjkanja te in pa splošno sprejetega vtisa, da župan postavlja kapitalski interes pred javnim interesom, resno ogroženo sprejetje občinskega prostorskega načrta. 

»Navedeno vpliva na zagotavljanje kakovostnih pogojev za življenje in delo v naši mestni občini,« je dodal.

Županu SD Maribor svetuje, naj gradi mostove, ne pa jih podira

»Ko zbor občanov v Bresternici soglasno izglasuje sklep, da mariborska občina območje nekdanjega motela Jezero nameni zgolj oddihu, rekreaciji in športu, jim vi odgovorite: 'Upam, da se zavedate, kaj ste izglasovali. Na tem območju v prihodnje namreč ne bo nobenega razvoja.' Ko civilna iniciativa RT 38 iz MČ Koroška vrata nasprotuje 18 nadstropni stolpnici na vodovarstvenem območju, jim podžupan Gregor Reichenberg odgovori: 'Pri širitvi mesta so vedno žrtve',« je Cvetko naštel nekaj primerov po njihovem mnenjuneprimerne komunikacije.

Ob tem je še zapisal: »To ni gradnja mostov med ljudmi in strankami, ki ste jo obljubljali ob nastopu mandata, ampak politika, ki mostove ruši. To je politika, ki jo je Maribor že videl. Vodi v kaos, razvojno zaostalost, višjo brezposelnost in beg možganov.«

Socialni demokrati Maribor zato župana pred temi prelomnimi času pozivajo, da v dobro Maribora prisluhne in izpolnite voljo občanov Krajevne skupnosti Bresternica – Gaj ter Civilne iniciative RT 38 iz Mestne četrti Koroška vrata. 

SD je ob tem obljubila podporo občinskemu prostorskemu načrtu v drugem branju, če bo upoštevana volja ljudi, javni interes pa postavljen pred zasebnim.

V nasprotnem primeru pa bodo podprli meščane, ki zahtevajo, da se o občinskem prostorskem načrtu Maribor odloči na referendumu.   

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Jebe se vam SD s špehovko Iskro za delitve in gradnjo mostov. Izkoriščate različne poglede na razvoj mesta in iščete politične točke. Kdo vam to plača? Snežić?, ki ga verjetno najbolj moti gradnja stolpnic ob bivši Hidromontaži, saj bo iz njih najlepši pogled na njegovo posestvo, katerega gradnja pa ni nobenega motila, ob dejstvu, da je na robu vodovarstvenega območja. Kvazi elita Maribora s hišami in vilami iz Bresternice? Ti se morajo zavedati, da Bresternica ni več to kar bila ... raj za izbrane! Čas gre naprej in mi z njim ... zavedamo se, kaj pomeni turizem v MB in okolici. Zato: ODBIJ OD KAPIJE!

andrej 57 (nepreverjen)

Odličen komentar. bravo

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

ovi (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen) 6 ur 27 minut nazaj
In kaj je zdaj tu novica?
- da je nekdo vlamil v avto?
- da je med tem otrok nemoteno spal?
- al, da je ženščura, ki na Barju pri kamionarjih verjetno služi kruh, otroka pustila samega v avtomobilu?

OdgovoriLike Dislike 0

ovi (nepreverjen) 52 minut nazaj
...ma daj no - novica je ta, da detetu ni nič - je pa tudi novica, da prekletodobro poznaš razmere- in- da si bil to ti (domnevni vlomilec ali pa stranka dotične-če si že tako na tekočem... khm...nekaj minut..Surftrajber...

Odgovori

takšni imajo Slo poimenovanje (pizd..ni/ zvodni.. )- ...aka...

In reply to by andrej 57 (nepreverjen)

Franc s Piramide

SD s svojimi tajkunskimi prihvatizatorji je tista stranka, ki je najbolj kriva za propad Maribora.
Komunisti so pokradli in uničili podjetja, ki so bila temelj gospodarske moči mesta.
Ne mi zdaj tu neki komunistični lapež lajal, pa čeprav Arsenovića niti približno ne podpiram.

Mbb (nepreverjen)

SD,SDS,NSi,MLADI EVROPE....vsem se jebe za Maribor vsak ima svoj cilj ... zaslužek.

Danvidz (nepreverjen)

Kaj ta še ni letel'se pa hitro pozabi žaljenje mulcev in raznih izpadov'zaščiten kot medved.

Starejše novice