Slika je simbolična.
Novo določilo je, da brez PCT pogoja ni več mogoče iti na teraso gostinskega lokala. Ta gorišniški lokal obljublja, da sprejemajo vse.

Mnogo gostincev je pokazalo nestrinjanje z novo uredbo, ki določa, da stranka brez PCT pogoja več ne more na teraso gostinskega lokala. 

Tako je svoje nestrinjanje jasno pokazala že Kavarna Bodi na Ptuju, kjer so se spraševali, ali so novi ukrepi postavljeni v imenu zdravja ali kapitala. 

»Nas ne zanima, če si bel, črna, gej, Nizozemka, pobrit, gasilka, cepljen, prebolela, politik, kadilka ... Nikoli nismo ločevali,« so zapisali in dodali: »Dobrodošli vsi, ki dobro mislite in dobro delate. Cepljeni, preboleli, testirani in zdravi,« so takrat zapisali. 

Na nov pogoj pa so se odzvali tudi že v Gostilni Lovski dom iz Lendave. Pravijo, da so v vseh letih doživeli že marsikaj, še nikoli do zdaj pa niso imeli »orodja«, da bi komurkoli prepovedali vstop, četudi so vedeli, da bi bilo boljše, da bi mu.

»Sedaj pa naj gostom (tudi na gostinskih vrtovih, na svežem zraku, na razdalji!) ne dovolimo vstopa, če ne preverimo podatkov, ki so zelo in samo! osebni. In tako razdelimo goste na cepljene in necepljene - primerne in neprimerne?? Imamo res pravico oz. dolžnost to početi,« se sprašujejo.

Odzval se je tudi priljubljen gorišniški bar

Zdaj pa je svoje stališče delil tudi bar iz Gorišnice, Guma bar. Tudi oni so jasno izpostavili, da so pri njih dobrodošli vsi. Svojih strank ne želijo deliti ali ločevati. 

Dodajajo, da nihče nima pravice zahtevati PCT pogojev, »kdo pa smo, da preverjamo vaše zdravstvene podatke,« se sprašujejo. 

»Ste naši in naši boste ostali, pa če ste cepljeni ali ne, preboleli ali ne, testirani ali ne. Vsi ste in boste vedno dobrodošli,« so še zapisali. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Potem pa ne jokat, ko bo za plačat visoka kazen. Vsem je vse težko v teh težkih časih. To sranje lahko premagamo le če bomo enotni - solidarni!

Haja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ko pride gost, ki ima bone, pa ni težko preverjati podatkov. Sami izgovori!
Vsi ti bodo imeli že prvi dan obisk inšpektorja. Moraš pa res biti bedak, da daš to v javnost!

pohorskisvizec

Točno SLO, sem sem poslušal 1 predstavnika A gostincev, ki je rekel, da sedaj je treba stisniti, da bo treba potrpeti, da se ta covid izkorenini!

dd (nepreverjen)

neverjetno kakšni debilni fukiči ste eni, ja pa čisto malo še stisnimo, tako kot smo lani jeseni, pa spomladi, pa to jesen, pa jesen leta 2024, čisto malo še....COVID NE BO NIKDAR IZGINIL IZ POPULACIJE NEUMNI IDIOTI, REŠITEV JE IGNORIRANJE VIRUSA IN NORMALNO ŽIVLJENJE BREZ TESTIRANJ KOT TO POČNO V ANGLIJI, NE PA IZKORENINJENJE GRIPE.

In reply to by pohorskisvizec

dd (nepreverjen)

PA NE MI ZDAJ S CEPILNIMI PRAVLJICAMI - TUDI OB 100% PRECEPLJENOSTI BO VIRUS ŠE VEDNO KROŽIL V POPULACIJI KER CEPLJENJE NE PREPREČI OKUŽBE AMPAK PREPREČI SAMO TEŽJI POTEK (OZ. BI NAJ), KAR POMENI DA ČE SE BO ŠE NAPREJ TESTIRALO BO ŠE VEDNO PO TISOČ OKUŽENIH NA DAN, NEUMNEŽI

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

IZRAEL 85% PRECEPLJENOST VIRUSA PA IMAJO VEČ KOT LANI JESENI, ZDAJ PA BEEEE POSLUŠAT LOGARJEVO IN BEOVIČKO IN OSTALE FAŠISTE

In reply to by dd (nepreverjen)

Lepec (nepreverjen)

Prekleta fašistična banda z jajotom na čelu!!!!!!!!

In reply to by dd (nepreverjen)

RR (nepreverjen)

Tako je.
Razširit PCT pogoje na PCTI. I kot ignoriram virus...

In reply to by dd (nepreverjen)

Lepec (nepreverjen)

Bravo....sicer pa PCT - pijem cel teden. Pa hardcore - PCT- penis cel trd!!!!!!!!!

In reply to by RR (nepreverjen)

Tota grča (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še ena gostilna, ki se je bom izogibal v širokem loku. Podpiram vlado in ukrepe.

Ajgor (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Cenena reklama zanikrnih lokalov. Države, ki so dosegle precepljenost so odprte in v njih ne velja PCT pogoj. Samo pri nas kretenčki še naprej kontrirajo zdravemu razumu in jamrajo. Veliko besed izza tipkovnice in jokice, ko je treba zavihat rokav. Lokale, ki pa se upirajo, pa zapret....itak jih je preveč.

Starejše novice