V zadnjih dneh se je pogoj PCT razširil na številne dejavnosti. Številni so se spraševali, ali že velja tudi na terasah gostinskih lokalov. Imamo odgovor.

S ponedeljkom se je razširil pogoj PCT na številne dejavnosti ter uporabo zaščitnih mask in razkužil. Pogoj PCT tako morajo izpolnjevati osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

Pogoj PCT tudi na terasah gostinskih lokalov

V javnosti so se pojavljale številne nejasnosti, ali pogoj PCT velja samo v notranjosti gostinskih lokalov ali pa tudi na terasah.

Za pojasnilo smo se obrnili na Ministrstvo za zdravje, kjer pravijo, da pogoj PCT velja tudi na terasah gostinskih lokalov.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije pa pojasnjuje, da lahko gostinec gosta, za katerega ugotovi, da ne izpolnjuje pogoja PCT, tako na terasi kot v notranjosti lokala, zavrne.

Pri inšpekcijskem nadzoru se preverja, kako gostinec izpolnjuje odlok tako v delu, ki se nanaša na zaposlene kot v delu, ki se nanaša na goste.

Obvestilo v enem od pomurskih gostinskih lokalov.

Sicer pa spomnimo, da morajo pogoj PCT izpolnjevati tudi zaposleni v zdravstvenih dejavnostih, dejavnostih vzgoje in izobraževanja, socialno varstvenih in kulturnih dejavnostih.

Enako bo veljalo za osebne asistente ter zaposlene v javni upravi ter osebe, ki delajo v zavodih za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domovih, centrih za tujce in varnih hišah.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

Naj jih zavrnejo pa jim bo padel promet za 60% hahaha, bomo pač šli k drugemu kjer tega NATEGA ne bojo preverjali

dd (nepreverjen)

se bo izoblikovala mreža gostincev ki tega ne bojo preverjali in bojo imeli MASOVEN promet, in tudi če jim smrdljiv inšpektor vsak dan napiše 2000€ kazni ker bo en gost brez pct-ja se bo to še vedno gladko izšlo ob 120% povečanju prometa haha, gonite se fašisti manipulatorski

Koncajte novin… (nepreverjen)

Objemali smo se pred lokali, veliko nas je bilo, a le korak stran ne smemo v miru popiti kave. Kdo je tu nor, menim da ljudje, ki dopuscamo, da vedno bolj stiskajo obroč okoli nas. Tudi tisti s pct pogojem bodo enkrat spoznali, da gre le za kratenje svobode, danes meni, jutri tebi, počasi vsem, a bojim se, da bo takrat prepozno. Kje so razumniki, ne major troha, ki bi dvignili svoj glas.

Starejše novice