Tovarna Magne Steyr se bo po načrtih začela graditi že junija, a projekt, ki bi po najboljšem scenariju prinesel tudi do 6000 zaposlitev, bi lahko padel v vodo, če ne bo prišlo do dogovora s kmeti.

Postopki za uresničitev projekta tovarne Magne Steyr v občini Hoče-Slivnica potekajo s polno paro. Pretekli ponedeljek so hoški svetniki potrdili spremembo občinskega prostorskega načrta, ki se nanaša na vzpostavitev nove proizvodne cone. Tam bi Magna Steyr gradila že v mesecu juniju, po najboljšem možnem scenariju pa bi v nekaj letih zaposlovala kar 6000 ljudi.

A kljub želji slovenske politike, gospodarstva in Magne Steyr, se lahko projekt še vedno zalomi. Z nekaterimi lastniki zemljišč, kjer bi nastala proizvodna cona, se Občina Hoče-Slivnica še vedno ni dogovorila. Časa naj bi bilo le še mesec dni.

Magna želi začeti graditi že junija

Za izgradnjo proizvodne tovarne Magne Steyr so na površini 92 hektarjev predvidene štiri faze. Magna želi hoško tovarno vzpostaviti v najhitrejšem možnem času. Kot so nam potrdili na Občini Hoče-Slivnica se bo prva faza – lakirnica, predvidoma začela graditi v mesecu juniju, zaposlitev pa bi dobili 404 delavci. Poleg lakirnice, bi junija začelo nastajati še skladišče obarvanih karoserij in poslovna stavba ter vsa potrebna cestna in druga potrebna omrežja za obratovanje prvega dela Magnine tovarne.

Prihodnje leto še druga faza s 1500 novih zaposlitev

Po prvi fazi pa bodo po načrtih že prihodnje leto začeli nastajati dodatni objekti z avtomobilskim obratom. Uresničena druga faza z objekti za izdelavo sestavnih delov in sestavljanje vozil bo prinesla dodatnih 1500 zaposlitev, kar pomeni da bo Magna po prvih dveh fazah zaposlovala blizu 2000 ljudi.

Čez nekaj let kar 6000 delovnih mest?

Investitor – Magna International, pa je v skladu z Zakonom o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče-Slivnica podala opis celotnega investicijskega projekta. V njem predvideva tudi tretjo in četrto fazo. Tretja faza bi prinesla širitev avtomobilskega obrata, četrta pa še dodatno lakirnico. Tretja faza pomeni 1.430 dodatnih, četrta pa še 2.670 dodatnih zaposlitev. Ob zaključku vseh faz bi bilo tako zagotovljenih kar 6000 zaposlitev.

Če dogovora s kmeti ne bo – Magna odhaja drugam

Na občini Hoče-Slivnica pa so nas opozorili, da je pred začetkom katerekoli faze potrebno urediti lastništvo zemljišč, na katerih bodo stali novi proizvodni obrati. Občina Hoče-Slivnica skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo vodi postopke za dogovor s trenutnimi lastniki zemljišč, ki so jim bile ponujene možne rešitve oziroma nadomestila.

Z večino lastnikov je bilo do sedaj možno najti sporazumno rešitev, vendar na občini poudarjajo, da lahko brez kooperativnosti vseh sedanjih lastnikov, občina in celotna država izgubi priložnost za investicijo, ki ne bo prinesla samo novih delovnih mest temveč bo imela številne druge pozitivne učinke. 

Po nekaterih informacijah do dogovora še niso uspeli priti s trinajstimi lastniki zemljišč. Ti naj bi razmišljali o zahtevku za nadomestna kmetijska zemljišča primerne kvalitete, saj se s kmetijstvom preživljajo. Magna naj bi želela začeti postopke za pridobitev gradbenega dovoljenja v čim krajšem času, tako da naj bi imela občina za dogovor s kmeti časa le še mesec dni.

Za odkup zemljišč država namenila 10 milijonov

Država je za vzpostavitev proizvodne cone zagotovila 10 milijonov evrov za nakup zemljišč. ''Gre za tako imenovana posojena sredstva, ki se planirajo vrniti v proračun RS s prodajo zemljišč investitorju, presežek denarja od prodaje zemljišč pa prejmejo lastniki, ki bodo zemljišča prodali,'' pravijo na občini. 

Na takšen način je država le založila finančna sredstva za zagotovitev prostora, kjer je možno izvesti investicijo in razbremenila potencialnega investitorja pri pridobivanju soglasij 108 lastnikov za zemljišče v partnerstvu z lokalno skupnostjo.

Magna bo zaprosila za subvencijo

Poleg tega pa ima država za tuje neposredne investitorje, kot je Magna Steyr, na voljo posebna sredstva v okviru programa spodbujanja neposrednih investicij. 

Podobna praksa je tudi pri vodilnih državah prejemnicah tujih neposrednih investicij za avtomobilsko industrijo (Češka, Madžarska, Poljska, Slovaška). Subvencije tako niso slovenski unikum ampak predstavljajo ukrep s katerimi države ustvarjajo konkurenčno okolje za investicije in omogočajo večje zaposlovanje ter višjo dodano vrednost in višje prihodke za proračun.

Če bo do dogovora s kmeti torej prišlo, bi v nekaj letih in ugodnih razmerah lahko hoška Magna zaposlovala kar 6000 ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice