Dušan Semolič na prihajajočih parlamentarnih volitvah ne bo edini sindikalist, ki se bo potegoval za poslanski stolček. V državni zbor si želi tudi Štajerec, prvi sindikalist vojakov Gvido Novak. Zakon mu sicer članstvo v stranki prepoveduje.

Prvi sindikalist Gvido Novak je predstavil svoj program, s katerim bo skušal prepričati volivce, da se prebije v državni zbor. Poleg treh zelenih kljukic je na promocijsko gradivo dodal rdeči križec proti naseljevanju migrantov.

»Tudi Slovenija bi se morala zavzeti in povedati, da smo tu mi gospodar in proti temu, da se naseljujejo ljudje iz čisto drugih okolij, ki imajo drugačno kulturi in ne sodijo v Slovenijo,« pravi sindikalist in kandidat za poslanca Gvido Novak.

Bo Slovenska vojska sprožila disciplinski postopek?

Kot častniku Slovenske vojske mu sicer Zakon o obrambi prepoveduje članstvo v stranki. Iz Slovenske vojske jasno sporočajo, da bi to pomenilo kršitev vojaške discipline in disciplinski postopek.

A Novak se bo očitno morebitnim sankcijam izognil.

»Zelo preprosto. Sem nestrankarski kandidat. Stranka Zelenih Slovenije me je bila pripravljena dati na svojo listo,« pojasnjuje Novak.

Zeleni stavijo na novo razmišljanje

Dogovor sta s stiskom rok zapečatila z Andrejem Čušem, ki kot aktualni poslanec ne more govoriti o politiki novih obrazov, zato pa stavi na novo razmišljanje.

»Z menjavo generacij in menjavo razmišljanja se bo v Sloveniji dalo marsikaj spremeniti. Dokler pa se bomo delili na tiste, kdo je za Kučana in kdo je za Janšo, pa nam bo težko boljše,« razkriva Andrej Čuš, ki je na čelo stranke Zelenih Slovenije stopil pred kratkim.

Na listi Zelenih še več sindikalistov?

Danes bodo Zeleni predstavili še koalicijo manjših strank za nastop na parlamentarnih volitvah. A nobena od teh strank še ni prestopila praga državnega zbora. Zelenim se bo pridružila stranka Oljka, ki je močna predvsem na Obali.

Prav tako pa Zeleni ne izključujejo, da bo na njihovi listi v kakšnem volilnem okraju sodeloval še kakšni sindikalist.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nezdružljivost… (nepreverjen)
caci (nepreverjen)

vojaki ne smejo biti člani strank in pika

goostt (nepreverjen)

Vojaški udar je dovoljen, koliko mrtvih je, je pa drugo vprašanje, vojska je da umira na bojišču ne pa štrajka.

In reply to by caci (nepreverjen)

Starejše novice