Andrej Šiško je podal kazensko ovadbo proti predsedniku vlade Marjanu Šarcu zaradi suma zlorabe uradnega položaja. S svojo izjavo medijem naj bi premier po Šiškovem prepričanju protiustavno posegel v sodno oblast.

Kazenska ovadba proti predsedniku vlade Marjanu Šarcu je bila podana ta torek. Andrej Šiško, ki je zaradi delovanja Štajerske varde in ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve že od 12. septembra v priporu, Šarcu očita zlorabo uradnega položaja, ki naj bi ga storil z izjavo medijem.

»Marjan Šarec je namreč z izjavo medijem 4. septembra protiustavno posegel v sodno oblast. Gre tudi za protiustavno delovanje predsednika Vlade RS, ki je prvi človek na čelu izvršilne veje oblasti, ki pa je v tem konkretnem primeru od druge veje oblasti-sodne veje-zahteval sankcije, kar je v direktnem nasprotju s 3. členom Ustave RS,« je v Šiškovem imenu sporočila Anica Bidar.

Šiško trdi, da ga je Šarec obsodil v naprej, brez da bi podrobneje poznal dejstva tega primera. S tem naj bi prestopil meje pravic in ustno odredil sankcije. Policisti so nato v postopku spremenili člen kaznivega dejanja, katerega je obdolžen, čemur naj bi po Šiškovih besedah botrovala tudi premierjeva izjava.

Trdijo, da je Šiško naredil le 'performance'

»Štajerska varda ni paravojaška enota, je obrambna skupina prostovoljcev za varovanje slovenskih državljanov.Na postroju ni bilo pravega orožja (imeli so air soft replike). Andrej Šiško je naredil 'performace' in zdaj je v priporu, kot politični zapornik že več kot štiri mesece,« je zapisala Bidarjeva v sporočilu za javnost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice