Vodstvo Skupine Večer je sporočilo, da je prodalo Večer Revije, Tretje revije in Podjetje za informiranje.

Skupina Večer je prodala Večer Revije, Tretje revije in Podjetje za informiranje, so sporočili. Večer revije je kupil Svet24, Tretje revije je kupila družba Media24, Podjetje za informiranje, ki izdaja pomurski Vestnik, pa je kupil Radio Maxi, so sporočili iz vodstva Skupine Večer. 

»S tem je Skupina Večer prodala celoten portfelj revij, ki izhajajo pod njenim okriljem. Vse edicije poslujejo stabilno in so v dobri kondiciji. Na uredništvo Večera, ki dobro in stabilno posluje, sklenjen posel ne bo vplival. Naša usmeritev ostaja še naprej zagotavljati profesionalno novinarstvo in kakovostne vsebine za Večer na nacionalnem nivoju,« so zapisali.

Večer revije izdajajo revije Naš dom, Stop, Obrazi, Science Illustrated in Kih. Na Tretje revije, novoustanovljeno družbo, so bile po informacijah Financ prenesene revije, ki jih je Večer najemal pri Adrii medii, nato pa tudi odkupil; med drugim revije Lady, Jana, Lisa in Nova

»Do transakcije je prišlo zaradi strateške odločitve vodstva skupine Večer, da se osredotoči na splošnoinformativne medije, sploh v luči napovedanega združevanja s časopisom Dnevnik, za kar je ministrstvo za kulturo že izdalo soglasje, čakamo pa še odločitev agencije za varstvo konkurence. Vzpostavitev družbe DV Mediji, ki bi izdajala Večer in Dnevnik, je naslednji razvojni korak, ki ga bomo naredili na slovenskem medijskem trgu,« še pojasnjuje vodstvo Skupine Večer.

Večer korak bližje k Dnevniku

Že pred časom so iz Večera sporočili, da razmere na trgu kažejo na nujo po združitvi z Dnevnikom, saj se znižuje število kupcev dnevnih časopisov in tudi obseg oglaševanja.

»Zaradi tega ediciji vedno težje samostojno izhajata, s čimer ni ogroženo le njuno zagotavljanje neodvisnega novinarskega dela, ampak tudi njuno preživetje. Družbi sta zato prepričani, da je lahko samo z omenjenim načrtom združevanja teh dveh edicij in s skupnim nadaljnjim razvojem zagotovljen obstoj obeh dnevnih časopisov,« so načrtovano združitev pojasnjevali avgusta lani.

Svet24 sicer spada pod okrilje skupine Media24, ki jo obvladuje Martin Odlazek, medtem ko je družba Radio Maxi v lasti Radia Maksi, katere lastnik je Infonet media Lea Oblaka. Kot so zapisali na Večeru, vse edicije poslujejo dobro in so v dobri kondiciji.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sirotka (nepreverjen)

Večer je zdraharski časopis, poln negativizma in škandalov.

Katja7 (nepreverjen)

Politicni hlapcki in presstitutke.Kaj so pa pricakovali od golazni?Ze sam Vecer je neberljiv,plus,tuti tale portal ima hujso politicno cenzuro kot v Severni Koreji.

Hudi časi (nepreverjen)

Portfelj
Cankar se v grobu obrača.

Starejše novice