V Mariboru poteka konferenca PODIM, ki velja za najvplivnejši startup in tehnološki dogodek v regijah Alpe-Adria in Zahodnega Balkana. Izbrali so tudi Slovenski start-up leta.

Zaključna prireditev izbora Slovenski start-up leta 2019 v okviru tri dni trajajoče PODIM konference, ki od ponedeljka do srede poteka v Mariboru, je prinesla novega prejemnika prehodnega kristalnega kipca – to je ekipa podjetja Hurra Studios!

Hurra Studios ustvarja Male junake, personalizirane otroške knjige, v katerih lahko naročnik določi ime, spol in izgled glavnega junaka.

Ekipa, ki ustvarja Male junake, ki oživijo v personaliziranih otroških knjigah, s katerimi so doslej osrečili že skoraj milijon otrok in njihovih staršev v šestih državah, je v finalu najbolj prepričala ocenjevalno komisijo, ki je ocenjevala še ekipe podjetij Ollo Audio, ki razvija avdio monitoring sistem Play2me, Hopalai, ki je razvila aplikacijo Kobi za učenje branja otrok z disleksijo, Sileo, ki je razvila prvi fotovoltaični strešnik, kompatibilen s klasično opečnato različico strešnika, in Lake Studios, ki je ustvarilo aplikacijo za barvanje, namenjeno uporabnikom tabličnih računalnikov iPad.

Ideja se je rodila med pitjem piva

Glavni produkt podjetja Hurra Studios je personalizirana otroška knjiga, njena posebnost je, da lahko vsak uporabnik ob naročilu določi ime, spol in izgled glavnega junaka (barvo oči, las, kože, obliko frizure, dodatke), določi vsebino in napiše posvetilo za prejemnika knjige. Vsaka knjiga je tako unikat. Oblečena je v trde platnice in dostavljena uporabniku na dom v zgolj petih dneh.

»Občutki so izjemni, zelo smo veseli,« je po prevzemu velikega kristalnega kipa dejal Rado Daradan, ki je skupaj z Micom Melanškom ustvaril Male junake. Melanšek je spomnil, kako je ideja za personalizirane knjige pravzaprav nastala med dvema prijateljema, ki sta šla na pivo.

A danes ekipa, ki je sprva za boljšo prepoznavnost k ustvarjanju zgodb Malih junakov privabila tudi Ferija Lainščka in nekatera druga znana literarna imena, šteje že več kot 100 posameznikov, kakšnih 25 se jih je tudi udeležilo nocojšnje finalne prireditve in z navdušenjem so sprejeli odločitev o zmagovalcu.

Stabilen tim je cilj podjetja, sta dejala Rado in Mic, potencial podjetja pa je na začetku, ko sta le težko prepričala vlagatelje, najbolj prepoznala investitorka Nina Dremelj, zato je podjetju investicijo namenil njen švicarski investicijski sklad AlpVent.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice