FOTO: Bobo
Dva sodna izvedenca sta pred sodiščem podala mnenje, da ob upoštevanju prihodkov iz kmetijske dejavnosti in prihrankov nekdanji mariborski župan Franc Kangler ni porabil več, kot pa zaslužil.

Finančna preiskava je pred leti Francu Kanglerju in njegovi družini očitala, da je porabil 256.652 evrov več kot pa je zaslužil. Izvedensko mnenje pa kaže, da je nekdanji mariborski župan s kmetijsko dejavnostjo zaslužil toliko, da bi mu po vsej porabi ostalo še skoraj 60 tisoč evrov, poroča Reporter.

Preiskava, ki je zajemala čas od leta 2002 do 2014 ni upoštevala prihodkov iz kmetijske dejavnosti, prihrankov in daril.

S kmetovanjem 11.000 evrov letno »v plusu«

Kangler je znan tudi kot kmetovalec, saj ima na Zimici pri Dupleku kmetijo, na kateri med drugim vzreja divje svinje, ovce in koze, prideluje pa tudi koruzo, zelje, šparglje, lubenice, suši seno ter prodaja bale.

Lanskega oktobra je sodna izvedenka za kmetijstvo Marica Ivanušič na sodišču podala mnenje, da je Franc Kangler s kmetovanjem v dvanajstih letih zaslužil okoli 188.000 evrov bruto, kar na letni ravni zajema nekaj več kot 11 tisoč evrov.

Tožilka je tem ugotovitvam nasprotovala in zahtevala drugega izvedenca. Zdaj je izvedenec tudi izvedenec ekonomske stroke Branko Mayr potrdil, da je Kangler imel dovolj prihodkov za nakup stanovanja v Mariboru in drugo porabo, ki mu je oporekalo tožilstvo, poroča Reporter.

Kanglerju po vsej porabi celo ostalo še 60.000 evrov?

Izvedenec Mayr je po poročanju Reporterja ugotovil, da je ob upoštevanju vseh dohodkov, ki izhajajo iz tabele izvedenke kmetijske stroke, razlika med viri in porabo pozitivna, Kanglerju pa bi še ostalo 59.611 evrov presežka.

Če bi iz kmetijske dejavnosti izvzeli dohodke Kanglerja od prodaje prašičev, ovc in merjascev je njegov primanjkljaj 9.762 evrov.
Izvedenec Mayr je upošteval še izplačilo dednega deleža, ki ga je Kanglerju izplačal njegov brat (skupno 50 tisoč evrov) in tudi 142.500 nemških mark prihrankov iz domačega sefa, ki naj bi jih Kangler prejel s strani očeta leta 1995, še poroča Reporter.

Vrednost prihrankov je izvedenec ekonomske stroke ocenil na 72.859 evrov.

»Zatrjevani denarni prejemki (kmetijska dejavnost in zatrjevani prihranki) so lahko bili vir pologov na transakcijske račune. V svoji vrednosti skupaj s prejemki od brata, ki so v tem primeru zajeti med pologi, predstavljajo zadosten vir za sporne pologe. V primeru, če obstajajo, ne moremo govoriti o nesorazmerju,« je po poročanju Reporterja povedal izvedenec Branko Mayr.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Je pa "mafno" oz. nekomu je redno stopil na žulj !

gurman--furman (nepreverjen)

Dečko ima glavo za mislit.. Bedanci levih političnih strank, pa imajo glavo samo za FRIZERJA
Franca opet si jih zjebal

grenze (nepreverjen)

Kurbe komunistične še vedno ne dajo miru kaj bo ena baba vedla kako se denar služi na kmetih .še vedno velja LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR

Starejše novice