Tovarna in livarna avtomobilskih delov Cimos v Mariboru ustavlja proizvodnjo. Novica, ki je danes odjeknila, je presenetila 150 tamkajšnjih delavcev.

Kot piše STA, naj bi bil razlog za zaprtje težave, ki so povezane z zaustavljanjem gospodarstva zaradi koronavirusa, in nasploh problematično stanje v avtomobilski industriji.

Delavci naj bi novico o trajni zaustavitvi proizvodnje v mariborskem obratu Cimosa, izvedeli šele danes na sklicanem svetu delavcev. Večina zaposlenih tako že od danes koristi preostanek dopustov, nekaj pa jih opravlja nujno potrebna dela pred zaprtjem, poroča STA po navajanju Radia Slovenija.

Odpravnina ali prezaposlitev

O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei. Zaposlene naj bi sicer v prihodnjih dneh pozvali na individualne razgovore, na katerih jim bodo ponudili možnost prekinitve delovnega razmerja z odpravnino ali prezaposlitev v drugem Cimosovem obratu, je za radio povedal sindikalni zaupnik Raim Musić. Cimos je sicer po navedbah sindikata do zdaj poravnal vse finančne obveznosti, obljubljeno je tudi izplačilo preostanka regresa, še piše STA.

Po poročanju Dela naj bi za okoli 50 zmanjšali tudi število zaposlenih v Senožečah.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Skoda.Tega bo se vec

Alen_88 (nepreverjen)

Če ne bi Cimos šel danes, bi pa čez par let. Zastarela industrija nima prihodnosti in prej kot to spoznamo, boljše bo. Vlagat v znanje, digitalizacijo, čiste tehnologije, pa bomo jutri bogati. Ne pa jokat za časi, ki so že zdavnaj mimo.

Starejše novice