Mestna občina Maribor je za sanacijo srednjega bazena v kopališču Pristan odštela kar 1,4 milijona evrov, nato pa grenko ugotovila, da ta pušča vodo.

Nova bazenska školjka ne tesni. Na stenah se je nabrala plesen, saj ni bilo izvedeno niti ustrezno prezračevanje. Po grobih ocenah je iz bazena, ki ga je prenavljalo podjetje MarkoMark Nival, vsak dan odteklo več kot 200 litrov vode.

Zaradi zaprtja srednjega bazena je javni zavod Športni objekti Maribor ob velik del prihodkov, saj so v edinem javnem pokritem kopališču v Mariboru v uporabi le olimpijski bazen, mali bazen in čofotalnik. 

Kdaj bomo lahko ponovno zaplavali v Pristanu?

Možnosti za odprtje bazena sta dve, pravi mariborski podžupan Samo Peter Medved: »V slabših klimatskih pogojih lahko bazen odpremo prej, drugi scenarij pa je, da to naredimo po energetski sanaciji, ko zamenjamo stavbno pohištvo. Te odločitve še nismo sprejeli.«

Pristan bo dočakal tudi energetsko sanacijo

Podžupan Mestne občine Maribor dodaja, da ob odpravljanju pomanjkljivosti v okviru obstoječe pogodbe »dodatnih stroškov ne načrtujemo. Pred nami pa je celovita energetska sanacija Pristana, to investicijo pa načrtujemo v letošnjem letu. Planiranih imamo milijon evrov sredstev, tako da bomo to vložili še v letošnjem letu. Kar še ni dovolj, pa bomo planirali za proračun v letu 2021/2022.«

V mariborskem kopališču bodo notranjost celovito prenovili, še pojasnjuje podžupan: »Pred nami je torej celovita energetska izvedba sanacije Pristana, izvedba garderob, ureditev gostinskega lokala, se pravi vhodne avle. Pričakujemo, da Pristan dobi svojo celovito funkcionalnost. Je pa še nekaj čisto tehničnih težav, ki jih moramo pri tem rešiti, od strehe in razpokane nosilne konstrukcije.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

To bi morali narediti že pred leti. Pristan nikoli ni bil dokončan. Ves čas so samo nekaj flikali. Podobno je z ostalimi športnimi objekti v mestu. Končno!!!

Zikollino (nepreverjen)

Ahahahaha ... moj Maribor je tak fejst nor ... ugotoviti odgovornost, popraviti na stroške odgovornega, spisati kazensko ovadbo, odstopiti, nagnati ... je tako težko?

Starejše novice