Stavkovni odbor Arrive stavke danes ne bo zaostril, sledili bodo novi pogovori.

Stavkovni odbor v Arrivi Slovenija se je v petek odločil, da bi z novim tednom stavko še zaostrili, če jim oprava do nedelje do 22. ure ne poda približevalnega predloga na njihove zahteve. V tem primeru bi danes vozniki izvajali le še mednarodni linijski prevoz potnikov, ki je določen z mednarodnimi pogodbami, ter prevoze na delo in v šolo skladno z zakonskimi določili.

V nedeljo zvečer pa so iz stavkovnega odbora Arrive sporočili, da so od delodajalca vendarle dobili prvi približevalni predlog na njihove zahteve. A z njim v celoti niso zadovoljni.

Vodstvo Arrive je ponudilo 1,5-odstotno zvišanje osnovne urne postavke za vse zaposlene s 1. septembrom, vendar izključno za tiste v družbi Arriva Štajerska.

»Predlog pod vsako mejo kritike«

Zaostrovanje stavke bodo zavoljo prvega predloga s strani uprave, ki je sicer po njihovih besedah »pod vsako mejo kritike«, preložili in o tem ponovno odločali po srečanju z upravo, ki bo v ljubljanskih prostorih Arrive ob 10. uri.

Odbor vztraja pri srečanju s predstavniki večinskega lastnika skupine Deutsche Bahn in je še vedno kritičen do prizadevanj vodstva. To namreč želi spor rešiti v sodelovanju z ostalimi sindikati v družbi. S predstavniki sindikatov podpisnikov podjetniških kolektivnih pogodb so se v nedeljo sestali, a ugotovili, da udeležba ostalih sindikatov pri razreševanju stavkovnih zahtev ni nobena dodana vrednost.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Brezposelni (nepreverjen)

vozniki čakajo na ponujeno novo možnost ...

Starejše novice