FOTO: Bobo
Po policistih, ki so začeli stavkati v ponedeljek, so svoje nezadovoljstvo z dvourno opozorilno stavko danes izrazili zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu.

V okviru stavke, ki je potekala med 8. in 10. uro, v regijskih bolnišnicah, tudi v mariborskem in ljubljanskem kliničnem centru, so pripravili shode zaposlenih, na katerih so predstavili svoje zahteve.

Za stavko so se skupaj odločili v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije in Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije.

Zahtevajo dvig plač, tako v okviru odprave plačnih anomalij, kot iz naslova primerljivosti z zdravniškimi delovnimi mesti. Ob tem pa pričakujejo tudi vrnitev vrednosti plačne lestvice na raven pred sredino leta 2012, torej vrnitev osmih odstotkov, odvzetih v času varčevalnih ukrepov. Njihove zahteve so tudi uveljavitev kadrovskih standardov in normativov, višje plačilo dela na praznik, v nedeljo in ponoči ter ustrezna ureditev drugih dodatkov za manj ugodne delovne pogoje. Prav tako zahtevajo pravico do izplačila jubilejne nagrade za 40 let delovne dobe.

Ob 9. uri so tudi v mariborskem kliničnem centru izvedli javno manifestacijo zaposlenih iz dejavnosti zdravstva in socialnega varstva.

V sindikatih so ob tem poudarili, da si ne želijo s stavko prizadeti bolnikov in oskrbovancev, za katere skrbijo pri svojem delu, saj je njihova stavka uperjena proti vladi. Če jih vlada ne bo jemala resno, pa napovedujejo zaostrovanje stavkovnih aktivnosti.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gurman--furman (nepreverjen)

PUNCE ..kje je to resnost vašega poklica,,, Kaj takšnega pa od sester res nisem pričakoval Zamislite si,, kaj bi se zgodilo, če bi bil POLICAJ NAMASKRAN,, Takšne neumnosti si lahko privoščijo samo učitli in drugi manj vreden folk

SDZNS (nepreverjen)

Ta slika ni iz UKC Maribor ampak iz Ljubljane. Naši stavkajoči niso bili maskirani.
Se pa uredništvo, ki bi naj bi predstavljalo MARIBOR lahko sramuje, da ne premore slike iz našega Kliničnega centra. Tudi navedbe o času dogodka so pomankljive.

pošteni občan (nepreverjen)

Res mi ,, ne resno izgledajo te sestre,, saj ne veš ali štrajkajo za pusta in so štrajkajoče maske , ali pa so pustne maske preoblečene v sestre,, Kot je napisal gurman ,,,res vam to ne pristoji,,,Štrajk je resna zadeva in ne zajebancija,,,Na kurbarijo pa lahko greste tako našemljene na štrajk pa ne..

pacient (nepreverjen)

Je mar problem dati sestram tistega jurja ,, za vse drugo je denar ,da bi pa sestram dali 1000 € plače , to pa ne ,,Mislim, da si krepko zaslužijo jurja kajti delajo vse dni v letu, ponoči in podnevi ter ob praznikih

anatomik (nepreverjen)

Medicinski sestri dobita plačo.

Pa ma ena za 500 eur večjo kot druga za isto delo.

Pa jo prva vpraša kako to, da ti dobiš več kot jaz pa isto
delava.

– Veš jaz se doktoru pustim pobožati.

– Eh, saj to ni nič takega jaz tudi.

– Jaz mu včasih dam.
– Sej jaz mu tudi dam.

– Pa jaz mu ga tudi pofafam.
– Eh, to pa res ni nič takega jaz tudi.

– Pa ti dol pogoltneš?
– Ja, saj ni nič takega.

– No, vidiš, te pa ti od malice vstran trga.

korupcija v zd… (nepreverjen)

Starejše novice