Tudi Mestna občina Maribor je začela zbirati vloge oškodovancev zaradi posledic potresa, ki se je zgodil 29. decembra 2020.

Vsi se še spominjamo potresa, ki so ga seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili 29. decembra 2020. Šlo je za zelo močan potres na Hrvaškem, okoli 149 kilometra jugovzhodno od Ljubljane. 

Po preliminarnih podatkih evropsko-sredozemskega seizmološkega centra je imel potres magnitudo 6,1. Potres so čutili posamezni prebivalci celotne Slovenije, škoda je bila zabeležena v 88 občinah.

Po prvih zbirnih ocenah bo škoda presegala 0,3 promile državnega proračuna, zato je izpolnjen pogoj za izdajo sklepa o pričetku ocenjevanja škode.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je že pozvala prizadete občine, da si ogledajo in prijavijo prvo ocenjeno škodo. Ministrstvo za kulturo pa je konec decembra Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje pobudo za popis in ocenjevanje škode na kulturni dediščini.

Škodo so utrpele tudi podravske občine, ob Mariboru še Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Hoče - Slivnica, Kungota, Lenart, Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Ruše, Slovenska Bistrica, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Šentilj, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Ptuj, Središče ob Dravi, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Trnovska Vas, Videm, Zavrč in Žetale.

Kje je dostopna vloga za Maribor?

Na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je tudi pristojna komisija Mestne občine Maribor začela z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na objektih oziroma komunalni infrastrukturi.

Ob tem pozivajo vse oškodovance Mestne občine Maribor, ki so utrpeli škodo na zasebnih objektih, javnih objektih in na gospodarskih objektih, da izpolnite vlogo za prijavo poškodb ob potresu, ki se nahaja na tej povezavi.

Vloga z izpolnjenimi podatki velja kot prijava potrebe po ogledu objekta s strani občinske komisije za ocenitev škode ob naravni nesreči.

Lastniki v večstanovanjskih objektih naj svoje prijave sporočijo upravniku objekta in ta jih nato zbrane posreduje na naslov, naveden v vlogi.

Rok oddaje vloge je 31. januar 2021.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice