FOTO: Mediaspeed
Volišča so zaprta, čas je za štetje glasov. Komu bodo Mariborčani zaupali vodenje občine za prihodnja štiri leta – Saši Arsenoviču ali Francu Kanglerju? Stanje preštetih glasovnic spremljamo iz minute v minuto.

V 56 slovenskih občinah je danes potekal še drugi krog županskih volitev. V Mariboru je svoje glasove lahko oddalo 90.571 volilnih upravičencev. Do 11. ure je svoje glasove oddalo 12,96 odstotkov volilnih upravičencev, do 16. ure pa 33,16 odstotkov.

Arsenovič je nov župan

Franc Kangler je svoj glas oddal že v četrtek na predčasnih volitvah, Saša Arsenovič pa danes malo po 11. uri v družbi partnerke in otroka. Oba rezultate volitev pričakujeta v svojih štabih na Gosposki ulici.

Po 96,30 odstotkov preštetih glasovnic je Saša Arsenovič prejel 58,02 odstotkov glasov. Francu Kanglerju je glas zaupalo 41,98 odstotkov občanov Maribora.

Pričakovanje rezultatov v Arsenovičevem štabu

V štabu Arsenoviča rezultate pričakujejo tudi nekateri vidni obrazi stranke SMC, med njimi sta tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in Andrej Špenga.

Pričakovanje rezultatov v štabu Kanglerja

Kangler: Imam dober občutek

Franc Kangler je tik pred zaprtjem volišč povedal, da ima dober občutek in poudaril, da je ne glede na rezultat to zanj dobra popotnica za naprej.

Arsenovič nagovoril zbrane

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Totenheim (nepreverjen)
prdec iz murgel (nepreverjen)

Štajerska ,kako ti bo za to še žal!

Starejše novice