Slika je simbolična.
Gibanje Svoboda je danes sporočilo, da po treh tednih začasno zaklenjenega družbenega profila Twitter, tega ne bodo več uporabljali.

Stranka Gibanje Svoboda se je odločila, da družbenega omrežja Twitter ne bo več uporabljala.

»Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi (tehnične) napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljank in državljanov o aktivnostih stranke sploh ne potrebujemo,« so zapisali člani stranke Gibanje Svoboda.

Po njihovih ugotovitvah naj bi analize kazale, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi.

Verjamejo, da se je Twitter hkrati tudi sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine - tukaj naj bi se šlo predvsem za člane in podpornike nekaterih političnih strank - zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in celo sovražni govor.

Na Gibanju Svoboda še pravijo, da so svojim volivkam in volivcem obljubili, da bodo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo.

»To obljubo izpolnjujemo. O naših aktivnostih in dosežkih bomo državljanke in državljane še naprej podrobno obveščali na Facebook strani Gibanja Svoboda, na strankinem Instagram profilu, na spletni strani www.gibanjesvoboda.si ter s transparentnim delom naših ministrov, poslancev, evropskih poslancev, županov, mestnih in občinskih svetnikov ter drugih članov stranke,« so še zapisali.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jankec (nepreverjen)

Musk mora kupiti še fb,ljudstvo pa jutri glasovati PROTI in bo problem s problemiatičnimi rešen,sesedli se bodo sami vase.

SLO (nepreverjen)

E ubogi ti jankec. Kaj nisi gledal sinoči soočanje 'vojnega veterana' z predsednikom vlade SLOVENIJE na pop tv?
Golob ga je totalno deklasiral v vseh primerih! Neizmerno smo uživali, ko je bil politik na poti v pokoj nekaj krat ujet na lažeh!
Tudi jutri si poglej rezultate referendomov pa se od tega nekaj nauči. Kaskaderstvo nima dolgega roka!

In reply to by Jankec (nepreverjen)

OSL (nepreverjen)

Olala, polpismeni SLO revček! Dobro, da je še kdo sledil omenjenemu soočenju, ki ga navajaš in si ustvaril svoje mnenje. Seveda je bilo povsem obratno. Vsake oči imajo pač svojega malarja in ta rek nazorno ponazori različne interpretacije istega dogodka. Ti, povsem zaslepljen s posranim holobčkom, ne vidiš oziroma nočeš videti niti lastnega prsta pred nosom in ga malikuješ in neizmerno obožuješ tako, da daješ vedeti, da ta tvoj odnos do njega meji že na psihopatološkega.
Če ne bi bilo dejanj tega vojnega veterana kot ga apostrofirano, sarkastično navajaš, bi ti danes pisal cirilico, nosil šajkačo in hodil v opankih ter vozil "biciklu". In, res je in drži kot pribito, da je laž (tudi golobizem) nesmrtna duša komunizma (L. Kolakowski), socializma in levičarjev. Toliko, ubožček čoravi.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Ajgor1 (nepreverjen)

Stranka morda bo zapustila Twitter...njeni posamzniki pa ne.

Igorp (nepreverjen)

Se opravicujem ampak ce mene kdo vprasa politika nima kaj iskati na druzabnih omrezjih... me ne moti ce je nekdo kot posameznik ampak kot stranka.. se mi ne zdijo druzabna za tonprimerna.. moje osebno mnenje

janban

Sedaj ko jih je Twitter zablokiral, oni kao ne bodo več na Twitterju. Bebčki so mislili, da bodo lahko s Twitterjem tako manipulirali kot to delajo s slovenskimi mediji. Vi ste za Twitter pičkin dim,"niko i ništa".

Starejše novice