Slika je simbolična.
Obvladovanje epidemije covida-19 je povezano tudi z nemalo zdravstvenimi stroški.

Samo za zdravljenje hospitaliziranih covidnih bolnikov so stroški od začetka epidemije do oktobra znašali okoli 219 milijonov evrov, skupaj s stroški testiranja, cepljenja in nabave cepiv pa okoli 418 milijonov evrov, so pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Od začetka cepljenja proti covidu-19 do 14. decembra je Slovenija iz državnega proračuna na nabavo cepiv namenila skoraj 48 milijonov evrov, za izvedbo cepljenja pa 25 milijonov evrov.

V lanskem letu so stroški zdravljenja hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 znašali dobrih 130 milijonov evrov, v letošnjem do oktobra pa 89.

Kot so še pojasnili za ministrstvu, so do 14. decembra iz proračuna za hitro in PCR-testiranje skupno izplačali 126 milijonov evrov.

S stroški hitrega antigenskega testiranja v letošnjem letu se je danes seznanila tudi vlada. Kot so sporočili po današnji seji, stroški hitrega testiranja v letu 2021 znašajo okoli 66 milijonov evrov, stroški testov za samotestiranje pa 13,7 milijona evrov.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Prava stvar če izračunamo provizijo.

Neko (nepreverjen)

Največji strošek predstavlja zdravljenje Covid bolnika v bolnišnicah. Lažji potek kjer je vseeno potrebna hospitalizacija lahko stane tudi do 20k €/osebo, medtem ko hujši potek do 100k €/osebo. Farmacija največ služi ob hujših potekih, saj se ob takem zdravljenju porabi ogromno zdravil in medicinsko potrošnega materiala.
Cene hitrih in PCR testov so pa javno dostopne, pa si preračunajte. Tudi tu so številke milijonsko visoke.
20€ stane cepivo, 60€ torej če si 3x cepljen. Cepljen človek, ki ni videl bolnišnice zaradi Covida predstavlja v vseh pogledih najmanjši strošek.
Ti podatki izpodbijejo marsikatero tezo anticepilskih butlov.

Pamet v roke, če želimo pomagati sebi, drugim, državi, ekonomiji, zdravstvu in tako naprej, se moramo cepiti, da se čimprej rešimo teh omejitev, katera so tesno povezano s številom zasedenih postelj v bolnišnicah. Manj bodo zasedene postelje, manjše bodo omejitve.

In reply to by SLO (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

V tem trenutku ste največji krivci za zasedenost postelj cepljeni, kateri brez kontrole trosite virus naokoli. Koga ogrožam JAZ 3X testirani-negativen na teden? Kaj hočeš reči, da so testi zanič? Tudi to je možno. Čas bo kmalu prinesel rezultate pa pričakujemo tudi kakšno opravičilo od cepilcev, kateri ste se cepili le za to, da lahko hodite nemoteno naokli! No pred silvestrovanjem se boste morali testirat končno! Vidim, da so eni z 7 stopnjo izobrazbe v realnem svetu v temi.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Tebi butlu itak brezveze razlagati zakaj se cepimo.

In reply to by SLO (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Mama ti je butl, ker te ni splavila. Sem na tvojem nivoju seljačina.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Za seljaka ne vem, si pa butl, to pa 100%.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Franc s Piramide

-- Največji strošek predstavlja zdravljenje Covid bolnika v bolnišnicah. Lažji potek kjer je vseeno potrebna hospitalizacija lahko stane tudi do 20k €/osebo, medtem ko hujši potek do 100k €/osebo. --
Da, to so dejstva.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Franc s Piramide

-- Pamet v roke, če želimo pomagati sebi, drugim, državi, ekonomiji, zdravstvu in tako naprej, se moramo cepiti, da se čimprej rešimo teh omejitev, katera so tesno povezano s številom zasedenih postelj v bolnišnicah. Manj bodo zasedene postelje, manjše bodo omejitve. --
Podpišem.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Ti si šele butl ... če bi covid ne bil posel, ga sploh ne bi bilo ...

In reply to by Neko (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Na Hrvaškem že zbirajo podpise za referendum glede ukinitve pct-a. To bo zagotovo domino efekt med državami.

Starejše novice