Z začetkom prihodnjega tedna bo s proizvodnjo začela nova tovarna v Pomurju. Švicarsko podjetje Limec CNC je priložnost za širitev videlo v Odrancih.

V industrijski coni v Odrancih bo s proizvodnjo v ponedeljek začelo švicarsko podjetje Limec CNC. Nova tovarna v Odrancih že zaposluje 12 ljudi, še dodatnih 12 naj bi jih zaposlili v prvem ali drugem mesecu po začetku proizvodnje. Napovedi so v nadaljevanju še veliko večje.

Kot je za Sobotainfo povedal župan občine Odranci Ivan Markoja lastniki podjetja načrtujejo, da bi v prihodnjem letu v tovarni, ki stoji na mestu nekdanje proizvodnje plastičnih vrečk in folij, delalo že 150 ljudi.

Švicarsko podjetje s podružnicami po vsem svetu

Lastnika in direktorja slovenske podružnice sicer švicarske družbe Limec CNC sta Hans Peter Strebel, ki ima 60-odstotni delež, in Stevan Novak, ki ima 40-odstotni delež.

Gre za mednarodno podjetje in sistemskega dobavitelja, ki naj bi v Odrancih z 10 CNC rezkalnimi in stružnimi stroji izdelovalo visoko natančne delovne kose, je razvidno iz spletne strani podjetja. V mesecu maju so ustanovili slovensko podjetje s sedežem v Odrancih, preko matične družbe s sedežem v švicarskem Feusisbergu Limec Solutions pa imajo v Sloveniji obrate v Ljubljani, Novem mestu, Kranju in Horjulu. Proizvodnjo imajo tudi v Italiji in Romuniji.

Podjetje se ukvarja s sestavljanjem raznih strojev, delajo tudi za avtomobilsko industrijo in medicinske pripomočke, kot so laserji.

V stavbi nekdanje plastike, zgradili bodo novo halo

Podjetje, ki bo po napovedih v Odrancih zaposlovalo 150 ljudi, bo tovarno zagnalo v stavbi nekdanje proizvodnje plastičnih vrečk in folij. Zemljišče in stavbo so odkupili od banke, po besedah odranskega župana pa načrtujejo postavitev nove hale, od katere bi z zaračunavanjem komunalnega prispevka korist imela tudi občina.

»Odranci bodo pridobili na multinacionalnosti, ki je že tako ali tako prisotna v občini. Imamo že avstrijsko, nemško in italijansko podjetje, zdaj prihaja še švicarsko. To prinaša tudi raznolikost v proizvodnji,« poudarja Markoja.

Slovesna otvoritev nove tovarne, ki se nahaja na Dolinski cesti ob cesti Odranci - Trnje, bo to nedeljo, ob 13. uri, ko bodo investitorji razkrili podrobnejše načrte. Že naslednji dan bodo začeli s proizvodnjo. 

Zgodba o tem, kako je švicarsko podjetje našlo prostor za širitev prav v Odrancih je sila zanimiva. »En moški, ki dela pri tem švicarskemu podjetju, je kupil hišo v Odrancih. Ta človek je iskal potencialne lokacije za novo tovarno njihovega podjetja, tako je prišel do te lokacije,« je za Sobotainfo pojasnil odranski župan.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ne Svicarji! (nepreverjen)

Niso ne clani EU in ne NATO.

Sendvić in šal (nepreverjen)

Odlično podjetje, tu bo tudi Janša svoje otroke zaposlil, že dajejo odpoved v državnih službah !

Starejše novice