Novonastajajoča Magnina lakirnica bo podpirala in dopolnjevala proizvodnjo Magne Steyr v Gradcu.

»Kako raste,« je medtem, ko smo fotografirali novonastajajočo tovarno, dejal naključni kolesar, ki se je ustavil za našim hrbtom in zazrl v ogrodje lakirnice. Nova tovarna Magne postaja vsak dan bolj podobna načrtom, ki smo jih objavili že sredi aprila letos. 

Z napisom »MAGNA« nad vhodom in številnimi parkirišči za kolesa pa nastajajočo Magnino tovarne prikazuje nova vizualizacija. 

Najnovejša vizualizacija nove tovarne v občini Hoče - Slivnica.

V Magni ob uradnem pričetku gradnje zatrjujejo, da so se za postavitev zgolj 75 kilometrov oddaljene lakirnice v občini Hoče - Slivnica odločili zaradi zasedenosti proizvodnih linij v družbi Magna Steyr v Gradcu. Veliko povpraševanje po inženirskih in pogodbenih proizvodih s strani avtomobilskih proizvajalcev, kot so BMW, Mercedes-Benz in Jaguar Land Rover je privedlo do zasičenosti proizvodnih zmogljivosti v graški tovarni. Magnina lakirnica bo tako podpirala in dopolnjevala proizvodnjo Magne Steyr v Gradcu.

»Vsestranska kompetentnost v inženiringu in proizvodnji vozil uvršča Magno na unikatno mesto v globalni avtomobilski industriji, katero neprestano izboljšujemo z našimi novimi investicijami,« je ob simbolični postavitvi temeljnega kamna povedal Günther Apfalter, predsednik Magna International Europe in Magna Steyr in dodal: »Poleg tega smo ponosni, da v to regijo prinašamo nova delovna mesta in investicije.«

Magna Steyr trenutno proizvaja BMW serijo 5 in vozila Mercedes-Benz razreda G. Poleg tega pričenjajo tudi s proizvodnjo vozil Jaguar E-PACE, v začetku leta 2018, pa še s proizvodnjo vozil Jaguar I-PACE. Ob upoštevanju obstoječih in drugih prihajajočih naročil pričakujejo, da bo Magna Steyr od leta 2018 naprej letno proizvedla približno 200.000 vozil.

100 milijonov ameriških dolarjev vredne investicije v novo lakirnico naj bi bila zaključena  konec leta 2018, pričetek proizvodnje pa v novi tovarni pa načrtujejo v začetku leta 2019. Proces zaposlovanja približno 400 novih zaposlenih pa se je že pričel.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice