DUTB in Tam Europa sta prejšnji teden sklenila nakup kompleksa nekdanje Tovarne vozil Maribor.

Družba za upravljanje terjev bank je prejšnji teden z mariborsko družbo Tam Europe sklenila prodajno pogodbo za kompleks nekdanje Tovarne vozil Maribor. Podjetje Tam Europe je s pomočjo kitajskega kapitala nastalo na pogorišču TVM. Kot njihovi predhodniki, se tudi to podjetje ukvarja s proizvodnjo avtobusov. Do sedaj so bili najemniki, zdaj pa so postali lastniki zemljišč v velikosti 36.000 kvadratnih metrov ter proizvodne opreme, strojev in drugih naprav, ki so potrebne za proizvodnjo, poroča STA. 

Proizvodni kompleks je slaba banka kupila lani julija, čeprav so vsi pričakovali, da bo kompleks kupil Tam Europe. DUTB je objekte kupil po izklicni ceni 3,5 milijona evrov. Kakšna pa je bila dogovorjena kupnina objektov tokrat, DUTB in Tam Europe, ne želita povedati.

Tam Europe je v lanskem letu posloval negativno, izguba naj bi bila visoka okrog 5 milijonov evrov, padla pa je tudi prodaja. Pred časom je vodenje družbe prevzel Bryan Zhao, ki se je lotil prestrukturiranja in odpustil okoli 50 ljudi. Zhao je februarja za STA zagotovil, da so kitajski lastniki kljub negativnemu poslovanju, še vedno potrpežljivi. "Naši lastniki so na industrijskem področju zelo izkušeni, zato razumejo, kako potekajo stvari, vidijo, kje so težave. Tudi zato je lani prišlo do menjave na čelu podjetja, saj je bilo v preteklosti narejenih nekaj napak, ki jih želimo čim prej popraviti," je še takrat dejal Zhao.

Kot kaže, bo letos poslovanje boljše, letos pa naj bi ustvarili tudi dosti več prihodkov, kot so jih v letih poprej in mogoče bodo že konec tega leta prišli do pozitivnega poslovnega izida.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice