Foto: Jan Vitez
Pri nakupu stavbe naj bi tedanji podjetnik Saša Arsenovič in njegov prijatelj Matjaž Štandeker, ki je decembra lani dobil zaposlitev v kabinetu župana, podkupila štiri bančnike Deželne banke Slovenije, je poročal Požareport.

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je z 28. februarjem Matjaž Štandeker sporazumno prekinil pogodbo o zaposlitvi za določen čas na delovnem mestu v kabinetu župana Mestne občine Maribor, saj »ga na njegovi poslovni poti čakajo novi izzivi«.

»Cenim ves trud in delo, ki ga je Matjaž Štandeker, s katerim na osebni ravni ostajava tesna prijatelja, vložil že v samo kampanjo moje politične kandidature. Nadalje je svoj doprinos izkazal pri vzpostavitvi kabineta župana, predvsem kot vodja projekta Izboljšajmo Maribor, ki ga je z ekipo soustvarjal in postavil jasne temelje za njegovo nadaljevanje. Matjaž Štandeker ostaja tesno vpet v delovanje Liste Arsenovič za Maribor,« je ob tem dejal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, a kam Štandekerja vodi poslovna pot ni razkril. 

Spomnimo. Policija je že v začetku februarja začela zbirati obvestila o preprodaji poslovne stavbe v Ulici Eve Lovše 19 v letih 2014 in 2016, pri katerih naj bi sodeloval tudi nov mariborski župan Saša Arsenovič. Možje v modrem naj bi se primera lotili na podlagi zapisov spletnega portala Požareport. 

Ta med drugim navaja, da naj bi bila pri nakupu stavbe tedanji podjetnik Saša Arsenovič in njegov prijatelj Štandeker, ki je decembra lani dobil zaposlitev v kabinetu župana, podkupila štiri bančnike Deželne banke Slovenije, ki je poslovno stavbo v lasti družbe ACK kot hipotekarna upnica Arsenoviču prodala za 280.000 evrov, aktualni župan pa naj bi jo dve leti pozneje zavarovalnici Grawe prodal naprej za milijon evrov.

Po pisanju Požareporta naj bi Arsenovič tako nizko ceno pri nakupu dosegel, ker naj bi bil Štandeker razdelil 200.000 evrov podkupnine med štiri bankirje DBS. V banki so za Večer ob tem pojasnili, da je bila nepremičnina prodana po ceni, ki so jo potrdili uradni cenilci in pristojni odbor, ter da je bila cena glede na stanje realna, očitkov o domnevnih podkupninah pa niso želeli komentirati.

Na Generalni policijski upravi niso želeli komentirati, ali je zbiranje obvestil usmerjeno tudi zoper mariborskega župana: »Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovorov.«

Mariborski župan v odzivu na pisanje, ki so ga za Mariborinfo posredovali iz Mestne občine Maribor, pravi, da gre za lažne obtožbe »izrazito politično motiviranega medija oziroma poraženega tekmeca«, ki naj bi zadnjega pol leta proti njemu izvajal »sistematično gonjo«.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Državljan_Klinc (nepreverjen)

Torej je res, to s podkupninami?

Starejše novice