Foto: SMS LO Videm, Facebook
Štirje novi župani v Podravju so slavili že v prvem krogu. To so odzivi iz Vidma.

Prvi krog volitev je za nami. Za mnoge občine je to prvi in poslednji krog, saj so župane in županje že izbrali.

Nekaj podravskih občin je takih, da župani nastopijo mandat prvič, občani in občanke so torej izbrali novo ime.

Tako je tudi na Vidmu 

Na Vidmu so volivci in volivke izbirali med dvema kandidatoma. Branko Marinič, sicer del Slovenske demokratske stranke, ki je županski stolček grel do sedaj, se mora od njega posloviti, saj ga bo nasledil Brane Kolednik iz Stranke mladih - Zeleni Evrope. 

Na Vidmu pa je šlo na tesno, ob štetju glasov se je situacija spreminjala, a na koncu je za las pokazalo v prid Koledniku. Ta je dobil 51,35 odstotkov glasov, Branku Mariniču pa je pripadlo 48,65 odstotkov glasov. 

V praksi to pomeni, da je Kolednik prejel 1405 glasov, Marinič pa 1331 glasov. 

Volilna udeležba je bila na Vidmu višja, kot drugod po Sloveniji. Tam se je na volišča odpravilo 59,52 odstotkov občanov in občank. 

Brane Kolednik: »Zbrisati barve političnih strani in si nadeti barvo občine«

Brane Kolednik, novi župan Vidma, je za Ptujinfo dejal, da so v zmago verjeli že, ko so šli na volitve. Ob sestavi ekipe je izbiral ljudi, za katere je vedel, da so kompetentni, so imeli vizijo za občino in zato jih rezultat ni presenetil. Dodal je pa, da je zanj osebno to uspeh. 

A po volitvah se pravo delo komaj začne. Najprej se bo seznanil s stanjem v občini, celotno pregledal projekte v teku, se posvetoval s krajevnimi skupnostmi, delovnimi telesi, mestnim svetom. Pravi, da jih čaka veliko dela, tega gotovo ne bo zmanjkalo. 

»Tudi tistim, ki nas niso volili je izziv, da jih prepričamo. Zbrisati barve političnih strani in si nadeti barvo občine in s skupnimi močmi premakniti občinsko idejo naprej,« je  šepovedal Kolednik. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cinki (nepreverjen)

Bravo Leljak.Župan ki ima jajca.

Surfeiter (nepreverjen)

Citiram zapis Mitje Kunstlja, Mikstone blog, z dne 211122:
"Bolj kot polom vladajoče stranke mi ne gre v račun nekaj drugega. Radenci in Maribor. Za prve sem verjel, da so bili pred 4 leti naivni in so padli na lepe besede diplomiranega prevaranta, tatu in malikovalca ustaštva Romana Leljaka. Nak. Izvolili so ga še enkrat. V prvem krogu je premagal kandidata Gibanja Svoboda. Radensko si lahko nekam vtaknete zaradi mene. Sramota.

Maribor!? Marija pomagaj. V drugi krog se je prepričljivo uvrstil Franc Kangler. Prav tisti Kangler, zaradi katerega so se nekoč začeli protesti po vsej državi. V zadnji Janševi vladi je bil državni sekretar pri Alešu Hojsu, njegova desna roka pri obračunu s protestniki. Če Franca zmaga! Vse kar je blond in 20 let mlajšega od njega, si lahko obeta položaje in nepremičnine, če je pripravljeno leči pod štajerskega prasca. Maribor, smo na zvezi? Kaj tako hudega dogaja v mestu pod Pohorjem, da je lopov Franca spet sprejemljiv? Pa ja ne boste zaradi jeze nad naduto uvoženo Makedonko, za »kontro« ustoličili potrjeno desničarsko barabo? Čudne stvari se dogajajo v državi, da Kangler, Rupar in podobi sploh lahko kandidirajo."

In reply to by cinki (nepreverjen)

Čistilec (nepreverjen)

Kake droge ti žereš

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Starejše novice