Bralci Mariborinfo sporočajo, da naj ne bi delovali spletna in mobilna banka Nove KBM. Iz banke odgovarjajo, da bodo težave odpravljene v najkrajšem možnem času.

V dopoldanskih urah se je na uredništvo Mariborinfo obrnilo več bralcev, ki poročajo, da spletna in mobilna banka Nove KBM ne delujeta. Preveriti so želeli stanje na svojem računu, saj večina podjetij ravno danes izplačuje plače.

Za pojasnila smo se obrnili na Novo KBM, kjer zagotavljajo, da spletna banka deluje zgolj počasneje.

»[email protected] deluje počasneje, kar bomo v najkrajšem možnem času odpravili,« pojasnjujejo v Novi KBM.

Posnetek zaslona spletne verzije [email protected], ki nam ga je posredoval bralec.
Posnetek zaslona mobilne verzije [email protected], ki nam ga je posredoval bralec.

Iz Nove KBM so okoli 12. ure sporočili, da so težave odpravili in da je spletna banka spet nemoteno dostopna.

Aprilske težave z obračunavanjem trajnikov

Zanimivo je, da je imela v zadnjih dveh letih Nova KBM težave pri obračunavanju trajnikov dvakrat na isti datum - 18. aprila.

Banka je pri obdelavi SEPA direktnih obremenitev neupravičeno bremenila osebne račune z direktnimi obremenitvami, ki niso več v veljavi. Leto pred tem uporabnikom po pojasnilih banke ni prikazovalo dejansko stanje na transakcijskem računu. V praski je to pomenilo, da je uporabnik trajnikov pri Novi KBM zjutraj na računu našel zajeten minus, ki je segal vse do negativnega limita. Trajniki so po nekaterih informacijah tako dolgo obračunavali položnico, dokler na računu ni bilo več denarja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice