Magna je po neuradnih informacijah Siola naletela na težave pri pridobivanju okoljevarstvenega soglasja za drugo fazo. Direkcija za vode naj bi širjenje obrata ocenila kot preveliko tveganje za vodovarstveni sistem na območju Hoč.

Ta konec tedna bosta minila dva meseca, odkar so v obratu Magne v občini Hoče-Slivnica po pridobljenem poskusnem obratovalnem dovoljenju pričeli s poskusno proizvodnjo. Ta naj bi do konca tega meseca dosegla vrhunec, ko naj bi v eni izmeni polakirali 130 karoserij avtomobilov znamke Jaguar E-Pace X540.

Kot so za Mariborinfo povedali pri Magni, so z začetkom in uvajanjem proizvodnje zadovoljni. Tako vsak dan med Hočami in Gradcem kroži šest tovornjakov, na vsakem izmed njih pa je naloženih šest karoserij. Koliko voženj opravi dnevno posamezni tovornjak, pri Magni ne želijo razkrivati.

Rdeča luč za drugo fazo?

Širitve Magninega obrata, kjer ne bi le lakirali, temveč tudi proizvajali celotne avtomobile, so odvisne od naročil. Na trenutno ohlajanje svetovnega avtomobilskega trga v Magni gledajo le kot na manjši padec, ki naj bi mu sledil nov vzpon.

Tako širjenje še ostaja v načrtu, dokumentacijo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za drugo fazo projekta pa so vložili na Agencijo RS za okolje že maja lani. Postopek pa se še vedno nahaja v začetni fazi. A kot danes poroča Siol, naj bi Magna naletela na ovire.

Po informacijah Siola naj bi drugi fazi projekta Magne Nukleus rdečo luč prižgala direkcija za vode, ki naj bi gradnjo novega obrata ocenila kot preveliko tveganje za vodovarstveni sistem na območju Hoč.

Čez 95 odstotkov zemljišč za drugo in tretjo fazo je pridobljenih sicer že pridobljenih, je pred časom povedal župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak. V prvi fazi je družba Magna za lakirnico potrebovala 10 hektarjev, pri drugi fazi bo za širjenje obrata potrebnih 60 hektarjev. A, da bi do druge faze lahko sploh prišlo, bo morala Magna vnovič dokazovati, da je njen obrat dovolj varen za okolje, v katerem deluje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fredi the kruger (nepreverjen)

Zakaj potem ne zapremo vseh obratov ob rekah, potokih in morjih? Zakaj ne zapremo Istabenza sredi Kopra, Henkla, Košakov in Bolnice v Mariboru ob reki Dravi, zakaj Pongrada ne spodimo iz Murske sobote, ki je tudi del obrata ob jezeru. Vse to je pretirano, če podjetje zagotavlja varnost je lahko ob vodi, v nasprotnem primeru pač ne. Ta lokacija je primerna za Magno in za širitev industrije.

Starejše novice