V skladu z nedavno sprejetim interventnim zakonom za pomoč gospodarstvu in turizmu lahko organizatorji dogodkov odslej oddajo vlogo za povrnitev stroškov v primeru odpovedanih dogodkov ali dogodkov v omejeni izvedbi.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19 začelo sprejemati predhodne najave vlog in vloge za pomoč v obliki delnega povračila stroškov organizacije srečanj in dogodkov, in sicer v primeru odpovedanih dogodkov ali dogodkov, izvedenih v omejeni izvedbi.

Zainteresirani prijavitelji za ta ukrep morajo v roku, najkasneje 15 dni pred izvedbo dogodka, posredovati najavo načrtovanega dogodka. Najave s podatki, kot so naziv prijavitelja, »Najava dogodka ZIUPGT«, številko 322-49/2021 in naziv projekta sprejemajo na ministrstvu v pdf obliki pripravljene vloge, kjer pa morajo biti vloge tudi podpisane in ožigosane. 

Vloge za načrtovane dogodke od 1. 8. do 31. 12.

Vloge se lahko oddajo za dogodke, ki so bili načrtovani za izvedbo od vključno 1. avgusta 2021 do vključno 31. decembra 2021 in so bili odpovedani ali omejeno izvedeni zaradi epidemije covida-19 in predpisov, s katerimi je bilo opravljanje gospodarske dejavnosti onemogočeno ali omejeno ali je kot razstavljavec naknadno, po prijavi, s strani organizatorja prejel obvestilo o odpovedi sejma zaradi epidemioloških razmer, katerih skupna vrednost stroškov dogodka znaša najmanj 10.000 evrov brez davka na dodano vrednost.

Za vsak dogodek posebej se po odpovedi ali omejeni izvedbi dogodka odda vloga, in sicer najkasneje v tridesetih koledarskih dneh po odpovedi ali omejeni izvedbi. Vloge pa bodo odobravali v okviru razpoložljivih proračunskih sredstev po vrstnem redu, kakor bodo predložene.

Več informacij pa lahko organizatorji najdejo na spletni strani ministrstva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice