Po srečanju predstavnikov SDS, SMC, NSi in DeSUS so predstavniki strank enotno sporočili, da je koalicija trdna in odločena, da gre naprej.

Sestava vlade ostaja nespremenjena, koalicija pa bo enotno podprla tretji protikoronski zakon in ministra Zdravka Počivalška pri glasovanju o interpelaciji, poroča STA.

Po koalicijskem srečanju na Brdu pri Kranju so poslanci koalicijske četverice povedali, so morale stranke danes sporočiti, ali so za to, da koalicija nadaljuje delo, ali gredo raje na predčasne volitve. Enotno so sporočile, da gredo naprej, so poudarili v vseh strankah.

Potrdili so tudi, da Tomaž Gantar in Zdravko Počivalšek ostajata ministra

Ob ugibanja, da bi utegnila ministrski poziciji zapustiti, pa se je danes po besedah vodje poslancev NSi Jožefa Horvata obregnil tudi premier Janez Janša rekoč, da bi bilo dobro, da bi kdo tudi njemu kaj povedal o rekonstrukciji vlade, še poroča STA.

Glede demografskega sklada imajo po poročanju STA stranke v koaliciji različne, tudi konceptualne poglede. Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je ob tem dejal, da se »lahko na določeni točki uskladijo«. »Ko bo do usklajevanja prišlo, bo treba strniti vrste,« je navedel.

»Vlada bo torej stopila korak naprej,« je za STA potrdil tudi Jurša. Po njegovih besedah ne bo več izrednih razmer, predsednik vlade pa, da se je danes »na sestanku večkrat zasmejal kot običajno«.

Na vprašanje, če že imajo kandidata za vodjo urada za demografijo, ki ga predvideva koalicijska pogodba, pa je Jurša dejal, da postopki kadrovanja tečejo, dokončno pa imena še nimajo. Eden od možnih kandidatov je tudi podpredsednik stranke Anton Balažek, nekdanji lendavski župan, je povedal.

Anton Balažek

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuj (nepreverjen)

Balažek je čistokrvni povzpetnik in predstavnik generacije "mladih starostnikov" ,ki so zavohali ,da se z upokojenci lahko veliko mešetari in zasluži .

Starejše novice