Bernard Majhenič se po devetih letih poslavlja z mesta direktorja Marproma, kdo ga bo nasledil?

Nadzorni svet Marproma je na včerajšnji seji izbral novega direktorja tega podjetja, ki je del Javnega holdinga Maribor. 

Potem ko se nadzorni svet, kot smo poročali, ni odločil za nobenega od kandidatov, ki so se prijavili na javni razpis za mesto direktorja Marproma, je včeraj nanj imenoval Ranka Šmigoca

Novi direktor Ranko Šmigoc, ki mu je nadzorni svet podelil štiriletni mandat, bo vodenje Marproma prevzel 1. aprila 2022, saj dan pred tem, 31. marca 2022, poteče mandat dosedanjemu direktorju Bernardu Majheniču.

Za zdaj ni znano, ali Majhenič ostaja na Marpromu, saj situacije za Mariborinfo ni želel komentirati.

»Novega direktorja po primopredaji poslov čakajo pomembne naloge tako na področju javnega potniška prometa, zlasti pri uvajanju e-mobilnosti in urbane mobilnosti, kot tudi pri ostalih dejavnostih podjetja, kjer so v načrtu določene spremembe z namenom konsolidacije dejavnosti in doseganja sinergij znotraj Skupine Javnega holdinga Maribor,« je ob tem dejal predsednik nadzornega sveta Marproma Matej Pavlič.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Ranko! Ušao ti Štandeker v danko!

Mestjanar (nepreverjen)

Preverjen kader, ta Ranko. Pred 3 l. so mu na 'varovanem' območju njegove firme v CE, iz 'blindiranega' vozila za prevoz gotovine 'izmaknili' 1 mio. €. Ključi in denar so bili v avtu! Nelicencirana varnostnika (vsaj 1 od njiju dokazano) pa sta šla po šihtu dam in nista počakala izmene. Tak bebav scenarij je možen samo v SLO. In predvsem MB je še vedno v primežu negativno selekcioniranih kadrov, zato pač t'kle mamo. Kje je denar? V žepu! Iz katerih logov pa sta bila tista 2 kandidata, ki ju komisija ni izbrala?

Starejše novice