Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je imenoval novega poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Maribor.

Z današnjim dnem je vodenje štaba prevzel Samo Robič. Dosedanji poveljnik Aleš Ciringer, ki je Civilno zaščito Mestne občine Maribor vodil od maja 2015, ostaja član štaba.

Mariborski župan Saša Arsenovič se je ob imenovanju novega poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Maribor zahvalil Alešu Ciringerju, dosedanjemu poveljniku štaba.

»Iskrena hvala za izjemno uspešno delo. Maribor je varno mesto, ljudje se počutjo varno in to je ena izmed vrednot. Vesel sem, da ostanete eden pomembnejših gradnikov civilne zaščite na vašem delovnem mestu,« se je zahvalil.

Samo Robič je ob prevzemu vodenja Civilne zaščite Mestne občine Maribor povedal, da si želi ohraniti vse dobro.

»Želim si, da ohranimo vse kar je dobro. V Mariboru imamo po moji oceni dober sistem in na tem je treba graditi. Če smo danes dobri to še ne pomeni, da moramo pet let spati, ampak da moramo načrtno delati, se ozirati okoli in kje kaj koristnega pobrati,« je povedal.

»Aktualna zadeva je covid-19, v sklopu tega se je treba organizirati in še kaj nadrgraditi. Ta epidemija je novost, zato se načrt, aktivacije in delo prilagajajo,« je še dodal.

Aleš Ciringer pa je ob slovesu od funkcije povedal, da funkcijo predaja mlajšemu.

»Član štaba Civilne zaščite Mestne občine Maribor sem že od leta 2007. Mislim, da je to dovolj dolga doba in da je zdaj čas, da to funkcijo predam nekomu mlajšemu, z več energije, nenzadnje pa sem dobil nov mandat kot direktor javnega zavoda Gasilska brigada Maribor, kjer imam ogromno dela in prav je, da se zavodu posvetim sto odstotno. Član štaba pa ostajam še naprej,« je pojasnil.

Samo Robič, univerzitetni diplomirani inženir kemijske tehnologije, je zaposlen kot ravnatelj Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše.

Že od otroških let je aktiven v gasilski organizaciji, med drugim je operativni gasilec s činom višji gasilski častnik prve stopnje.

Opravil je več tečajev iz gasilskih specialnosti in tudi tečaj za vodenje večjih intervencij.

Med drugim predava na gasilskih usposabljanjih in je bil član komisije za nevarne snovi pri Gasilski zvezi Slovenije. V sklopu opravljanja gasilskih obveznosti sodeluje tudi s službami in strukturami sistema zaščite in reševanja Republike Slovenije, predvsem v okviru operativnih obveznosti: intervencije (žled, migracije, požari …), vaje, načrtovanje in organiziranje. Bil je tudi smučar reševalec pri Gorski reševalni službi Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice