Slovensko podjetje ETI delavce k cepljenju proti koronavirusu spodbuja z denarno nagrado.

Nagrada, ki jo podjetje ETI iz Izlak obljublja svojim zaposlenim in agencijskim delavcem, cepljenim proti covidu-19, znaša 70 evrov.

Da bodo izplačilo prejeli, bodo morali delavci do sredine avgusta dokazati, da so se cepili. Pri cepivih, ki predvidevajo cepljenje z dvema dozama, morajo biti delavci do 15. avgusta cepljeni z obema.

»Za to potezo smo se odločili, ker želimo prispevati k uspešnosti zaščite družbe,« je izpostavila Sabina Pešec z oddelka za odnose z javnostmi v podjetju ETI.

Povedala je, da je za komentarje o odzivu zaposlenih trenutno še prezgodaj. Trenutno še niso izplačali nobene nagrade, saj bodo s tem počakali do sredine avgusta.

V sporočilu o izplačilu nagrade za cepljene so izpostavili, da želijo s tem spodbuditi odgovorno ravnanje in zaupanje v znanost. 

Sledili zgledom iz tujine 

V podjetju so se za to potezo odločili po vzorih iz tujine. Nagrajevanje delavcev po cepljenju namreč med drugimi izvajajo tudi v Starbucksu, Lidlu in McDonald’su. 

Sabina Pešec je še poudarila, da so v podjetju ETI mnenja, da bi tudi država za spodbujanje cepljenja državljanom lahko namenila simboličen denarni znesek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice