Foto: Jan Vitez
Mariborčani bodo kmalu dobili svoje občinsko glasilo oziroma Časopis za prijazen Maribor. Kdo bo urednikoval?

Kot izhaja iz občinskega gradiva, mariborski župan Saša Arsenovič mestnemu svetu v imenovanje za odgovornega urednika občinskega časopisa z imenom Časopis za prijazen Maribor, ki se imenuje za dobo štirih let, predlaga Dejana Pušenjaka »na podlagi njegovih dolgoletnih in strokovnih izkusenj pri novinarskem in uredniškem delu največjih slovenskih časopisov«.

Pušenjak je urednikoval na študentskem časopisu Katedra, nato je delal kot dopisnik Večera v Ljubljani, kasneje še na časopisu Delo in nato znova na Večeru kot urednik sobotne priloge.

V času mandata Andreja Fištravca je Pušenjak uredil dvanajst številk mestnega časopisa, ki je nehal izhajati pol leta pred županskimi volitvami.

V uredniški odbor tudi županova (komunikacijska) desna roka 

Župan Arsenovič, sodeč po občinskem gradivu, v uredniškem odboru občinskega časopisa, ki se prav tako imenuje za dobo štirih let, vidi kulturnico Zoro A. Jurič, komunikologinjo in prostorsko sociologijo Pavlino Japelj, pesnika Nina Flisarja, etnologa in kulturnega antropologa Petra Simoniča, kulturnico in humanitarko Zdenko Križanič in kulturologinjo Jelko Vrečko, ki je že leta dela kot županova komunikacijska desna roka.

»Za uredniški odbor predlagam sestav uglednih, strokovno primernih Mariborčank in Mariborčanov, različnih starostnih skupin, ki s svojo širino in aktivnim delovanjem v mestu dokazujejo, da dobro poznajo tako mesto samo, kot njegovo družbeno delovanje,« je v obrazložitvi zapisal Arsenovič.

Odgovornega urednika in člane uredniškega odbora bo imenoval mestni svet na predlog župana

Tiskano izdajo prejemali le tisti, ki bodo to želeli, sicer bo na voljo elektronska, urednika pa bo na predlog župana imenoval in razreševal mestni svet. Urednika in uredniški odbor bo moral mestni svet imenovati v dveh mesecih od uveljavitve odloka.

Časopis ne bo izhajal med volilno kampanjo, in sicer od dne razpisa volitev do konca volilne kampanje. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nezdruzljivost… (nepreverjen)

Protikorupcijski zakon predvideva, da se politiki ne vmesavajo v gospodarske druzbe

LudiRudi (nepreverjen)

Pri nas imamo KPK ...Kučan ,Pahorjeva komisijo,ki odloča kdaj se mora Štefanec oglasiti .

In reply to by Nezdruzljivost… (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Šašek je za vsak primer dal odstraniti granitne kocke ,da se ne zgodi GOTOF SI

Starejše novice