FOTO: Bobo
Državnozborske volitve se nezadržno bližajo in na Mariborinfo predstavljamo kandidate, ki bodo v mariborski volilni enoti potegovali za poslanske stolčke.

V četrtek opolnoči se je iztekel rok za vložitev list kandidatov, mi pa razkrivamo vsa do zdaj znana imena. V volilni enoti Maribor, ki sestavlja okraje Šmarje pri Jelšah, Slovensko Bistrico, Ruše in Maribor I, II, III, IV, V, VI in VII  je kandidatno listo skupno oddalo 23 strank

3. junija bodo še tretjič v zgodovini države izpeljane predčasne volitve. Redne volitve so bile načrtovane le teden dni pozneje, 10. junija, a je Cerarjev odstop poskrbel za zgodnejše volitve.

Kdo bo zastopal Maribor v Ljubljani?

Od parlamentarnih volitev nas torej loči le še slabe štiri tedne in v slovenskih političnih strankah potekajo intenzivne priprave. Te dni predvsem predstavljajo svoje kandidate, ki se bodo potegovali za mesto v poslanskih klopeh.

Poročali smo že o kandidatih posameznih strank, tokrat pa skupaj objavljamo vse do zdaj zbrane podatke. Kandidatne liste smo združili v preglednejši seznam po mariborskih volilnih okrajih:

Gibanje SkupajNaprej daje prednost programu

Gibanje SkupajNaprej bo svojo listo kandidatov javno objavila 13. maja, ko jih bo dokončno potrdila tudi volilna komisija. Za Mariborinfo so povedali, da so se za tako potezo odločili, ker menijo, da morajo volivke in volivci najprej spoznati program Gibanja (in tudi drugih strank oziroma list) in šele pozneje spoznati imena in priimke. »Če želimo stvari urediti, potem moramo začeti razmišljati in delati drugače, spoštovati določila in zakone, tudi volilnih opravil,« so zapisali.

Predstavniki GAS – Gospodarsko aktivna Slovenija še niso odgovorili na naša vprašanja. Ko nam posredujejo svojo kandidatno listo, jo bomo nemudoma dodali na seznam kandidatov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjan penzionist (nepreverjen)

Ga Iskra ni nikoli delala za dobro navadnega človeka. Kljub polni vreči je stiskala in delila miloščino vsem zaposlenim.

goostt (nepreverjen)

Zato pa je tukaj ZSi s svojim programom !?

In reply to by marjan penzionist (nepreverjen)

Anica Bidar (nepreverjen)

Pri kandidatih Gibanja Zedinjena Slovenija je nekaj napak pri objavi. Kandidati kandidirajo
Okraj 1 BARBARA PEZDEVŠEK
Okraj 2 in 3 URBAN ŠIŠKO
Okraj 4 in 8 DOMEN IGLIČAR
Okraj 5 in 9 DAVORIN MEDVED
Okraj 6 ANICA BIDAR
Okraj 7 PRIMOŽ DURJAVA
Okraj 10 BARBARA PETEK
Okraj 11 ANDREJ ŠIŠKO

Starejše novice