FOTO: Bobo
Sedme lokalne volitve v samostojni državi so za nami. Komu so zaupali vodenje občin v prihodnjih štirih letih v sosednjih občinah Maribora?

Volivci v 212 slovenskih občinah smo na lokalnih volitvah včeraj glasovali za župane in člane občinskih oziroma mestnih svetov, v občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, pa so hkrati potekale še volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

V Sloveniji se je odprlo približno 3200 volišč in volivci so svoj glas lahko oddali do 19. ure, ko se je zaključil tudi volilni molk. Podatki Državne volilne komisije kažejo, da je do 19. ure v Sloveniji glasovalo skupaj 850.079 volivcev oziroma 49,97 odstotka volilnih upravičencev.

V Pesnici, Miklavžu, Rušah in Kungoti drugi krog

V občinah Pesnica, Miklavž na Dravskem polju, Ruše in Kungota tako kot v Mariboru prvi krog še ni ustoličil novega župana. Tako bodo volivci v teh občinah o svojem županu ali županji odločali drugega decembra.

V Hočah ostaja Soršak, v Lenartu vrnitev Krambergerja

Občine Hoče-Slivnica, Lenart, Duplek, Selnica ob Dravi in Sveti Jurij v Slovenskih goricah že imajo zaseden županski stolček za prihodnji mandat. Volivci so novega župana izvolili že v prvem krogu, a druge izbire niti niso imeli, saj sta v prvih štirih kandidirala le dva kandidata, v Svetem Juriju v Slovenskih goricah pa je kandidiral en sam kandidat.

Občino Hoče-Slivnica bo tudi v naslednjih štirih letih vodil Marko Soršak. V Lenartu je v dvoboju nekdanjih županov slavil Ivan Kramberger, Mitja Horvat bo še naprej župan v Dupleku, Peter Škrlec pa v Svetem Juriju v Slovenskih goricah. Novega župana so dobili v Selnici ob Dravi, kjer je štiriletni mandat osvojila Vlasta Krmelj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice