Obstoječa družba Časnik Večer naj bi se pod novim imenom ukvarjala s svetovanjem in storitvami.

Časniku Večer s sedežem v Mariboru se v kratkem obeta prodaja. Pred tem naj bi iz družbe izdvojili dejavnost založništva in jo skupaj z zaposlenimi prenesli na novoustanovljeno družbo, to pa nato prodali.

Obstoječa družba Časnik Večer naj bi se pod novim imenom ukvarjala s svetovanjem in storitvami. Transakcija naj bi bila izvedena do jeseni.

Družba Časnik Večer se je za izčlenitev in prodajo premoženja, ki se pretežno nanaša na dejavnost založništva, odločila iz strateško-poslovnih razlogov, piše v delitvenem načrtu, danes objavljenem na spletnih straneh Ajpesa.

Izčlenitev se bo izvedla po stanju na dan 31. avgust, dan pozneje ustanovljena nova družba pa se bo predvidoma imenovala Večer mediji. Prevzela bo del premoženja družbe Časnik Večer ter s tem povezane obveznosti in pravice ter 94 zaposlenih, je razvidno iz delitvenega načrta.

Družba Časnik Večer v lasti družbe 2HT invest naj bi poslovala še naprej, a pod novim imenom, to je T2H s sedežem v Ljubljani.

Zaposleni na Večeru s temi načrti niso seznanjeni, pričakujejo pa pojasnila direktorja Mihe Klančarja na seji sveta delavcev. Klančar je za STA potrdil, da je sklic seje predlagal, a kot je dejal, naj bi bile tema nekatere organizacijske spremembe.

Da se obeta prodaja Večera, je spletni portal Top news poročal že pred dvema tednoma. Po takrat neuradnih informacijah naj bi bil kupec medijski mogotec Martin Odlazek.

»Dogovori o prodaji, ki so potekali več mesecev, so zaključeni in posel je sklenjen,« je tedaj navedel portal.

Skupina Večer je že aprila 2019 prodala celoten portfelj revij, ki izhajajo pod njenim okriljem. Večer revije je kupil Svet24, Tretje revije družba Media24, Podjetje za informiranje, ki izdaja pomurski Vestnik, pa Radio Maxi.

Svet24 sodi pod okrilje skupine Media24, ki jo obvladuje Odlazek, medtem ko je družba Radio Maxi v lasti Radia Maksi, katere lastnik je Infonet media, katere solastnik je prav tako Odlazek.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Duplek9 (nepreverjen)

Dragi moji Večerovci. Že zdavnaj smo se odjavili od vašega cajtnga, še zmeraj pa preberemo kaj iz Online verzije.
.

Iz vgrajenega bolanega sovraštva do Janše ne zmorete protestirati pred nasilnim tajkunskim prevzemom s strani Odlazka. Ko vas je pred leti prevzemal en drug - desni tajkun, ste se šli vojno, danes vsi gledate zraven in ste srečni, ker vas niso prevzeli Madžari, ampak nekdo ki brez denarja, mimo vse zakonodaje (medijske in druge) kupuje tudi vas. Haha. Slovenska patetika a la Herr Stepisnik in DNS, slovenskega političnega agitatorstva, oblečenega v poceni novinarske in uredniške službe.

PuklastiVanč (nepreverjen)

Večer, dragi Večer ... kam so te pripeljali?
Včasih ni bilo gospodinjstva v MB in okolici, ki ne bi bilo naročeno na Večer ... in danes? Katastrofa! Krivite nove čase, nove navade, namesto, da bi se zazrli vase ... vsi! ... od urednikov, vodstva, novinarjev ... Maribor je malo večja vas, vsi vemo in poznamo vse ... kdo bo bral članke večno pijanih novinarjev, ki mislijo, da so bog i batina ... preziram in ne razumem ljudi, ki hočejo neko on line naročnino za članke, ki so bili objavljeni 3 dni nazaj v drugih/tujih medijih, kateri se znajo financirati iz drugih virov ter je dostop zastonj ... ne razumem politike plačljivega dostopa do osmrtnic, saj ljudje posledično še osmrtnic ne bodo objavljali ... ne razumem politike uredništva ki ignorira resne probleme in težave našega obubožanega mesta (prodaja NoveKBM npr.) ... pravzaprav RAZUMEM ... vem kdo kroji usodo Večeru ... dejansko pa NE RAZUMEM vas novinarčkov, ki ste s svojim obnašanjem dokazali, da si "sranje" pač zaslužite ... Aleš, Borut, Glorija, Milan, Vojislav in druščina med seboj krvno povezanih ... NA ZDRAVJE ! Če je šla NovaKBM in vse ostalo, naj gre še Večer ... mater vam vidim!

Starejše novice