Fotografija je simbolična.
Turčija je napovedala, da bodo migrantom na svojem ozemlju pustili potovati proti Evropi, slovensko notranje ministrstvo zagotavlja, da je Slovenija na morebitno povečanje nezakonitih prehodov pripravljena.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je sporočil, da bo Turčija migrantom odprla pot proti Evropi, saj država več ne zmore pritiska migrantskega vala, ki prihaja iz Sirije. »Teh vrat ne bomo zaprli, ker mora Evropska unija držati svoje obljube,« je pojasnil turški predsednik.

Ta odločitev je sprožila napete razmere v Grčiji, kjer so že potrdili, da se soočajo s prihodom velikega števila migrantov. Grška oblast je že opravila krizno zasedanje, saj je pri preprečevanju vstopa okoli 4.000 migrantov v državo prišlo do spopadov. Poostrene ukrepe na mejah so napovedali tudi v Bolgariji in na Madžarskem.

Slovenija spremlja razmere in je pripravljena

Za STA je slovenska policija povedala, da sproti spremljajo dogajanje na meji in si z drugimi državami izmenjujejo informacije. Tako se lahko prilagajajo spreminjajočim razmeram, so še zagotovili. 

Z notranjega ministrstva so za STA sporočili, da razmere na področju nezakonitih migracij v Turčiji in celotni regiji spremljajo in da so v rednih stikih ter si izmenjujejo informacije s sosednjimi državami, državami v regiji in tudi na ravni Evropske unije. Poudarili so tudi, da policija razmere na področju nezakonitih migracij obvladuje.

»Na morebitno povečanje nezakonitih prehodov državne meje smo pripravljeni, za to imamo pripravljene različne aktivnosti in ukrepe, ki jih bomo prilagajali razmeram na terenu,« so še zagotovili na ministrstvu po poročanju STA.

Napoved Turčije pomeni, da bi lahko bilo proti Evropi namenjenih čez 3 milijone migrantov, ki jih je turška država do sedaj zadrževala.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Samo da nas ne bodo presenetli"tako kot cestarji, ki včasih rečejo zal je padal ponoči...

ALEXIO (nepreverjen)

In mediji koruptivni zopet slovenskim ovcam dajo za naslovno sliko zenske z ozroci, ko pa je 90% mighrantov moskih med 16 in 30Let. Mrs podkuoljena golazen medijska.
Policija pa bo itak zopet sama prevazala migrante za masten denar, kot ze so. Slovenija, drzava gnoja. Siskota rabimo na pravem polozaju.

Debil mmmm (nepreverjen)

Prosim za klik na sorodno sobotainfo novičko o krompirju. Je tam spisan recept za vse vaše in naše težave.
Vaš Vlad Korona Tepeš Virus

Fistravec vas … (nepreverjen)

Bom jaz Andrej Fištravec poskrbel za migrante.Saj znam sem bil župan mesta Maribor in ga tako zj.....l mariborcane.tako da bom tudi migrante nazaj poslal.bodo moji prijatelji Kitajci pomagali.jaz sem hudo prtegnjen humanoid.

Starejše novice